На Львівщині на два роки в тюрму сяде водій, що винен у смерті двох неповнолітніх дівчат

31.01.2018 15:46   Джерело: Львівський портал
Опубліковано : Патрік Скеля

Городоцький районний суд Львівської області відправив на два роки до в’язниці водія, що збив двох дівчат і втік з місця ДТП. Обидві неповнолітні через отримані травми померли у лікарні, пише - Львівський портал.

Читайте також

ДТП на Самбірщині: загинуло двоє людей
Внаслідок жахливого ДТП на Львівщині загинуло двоє людей
У Пустомитівському районі водій-втікач переїхав пішохода

Як йдеться у вироку суду за 18 січня,  2 травня 2016 року  близько 22.30 год.  водій, керуючи автомобілем  «Opel Vectra», на автодорозі Львів-Шегині в селі Гостинцеве Мостиського району здійснив наїзд на двох неповнолітніх пішоходів, які переходили проїзну частину.

Внаслідок зіткнення неповнолітня дівчина отримала травми, які спричинили її смерть через 11 днів. Малолітня подруга дівчини, яка також стала жертвою ДТП, через травми впала у мозкову кому, з якої так і не вийшла.

Водій після скоєння ДТП залишив місце події і поїхав до Львова.

У судовому засіданні обвинувачений водій винним себе у завідомому залишенні без допомоги не визнав. Він пояснив, що їхав автомобілем своєю смугою  руху на невеликій швидкості, відчув удар об машину, але не зреагував на що наїхав автомобіль, а  потерпілих взагалі не бачив. Уже  зупинившись  через декілька кілометрів, побачив пошкодження на бампері, але вважав, що наїхав на дерев’яну річ, не придавши такому значення поїхав далі в напрямку Львова.

Відтак через півтора роки після ДТП Городоцький районний суд ухвалив рішення визнати винним водія винним  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.135 КК України (залишення у небезпеці), і призначити йому покарання у виді двох років обмеження волі. Окрім того, суд стягнув з водія 430 тисяч гривень моральної шкоди батькам однієї дівчинки і 283 тисячі – батькам другої дитини.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівський портал