На роботи по дамбі на Грибовицькому сміттєзвалищі передбачено 12 млн гривень з міського бюджету, – Бабак

06.02.2018 13:56   Джерело: ТРК Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Як розповів під час засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, проект по дамбі на Грибовицькому сміттєзвалищі є і він пройшов експертизу, але дамбу ще не вводили в експлуатацію, бо не завершені ще всі роботи. Щодо ділянки, де стався зсув, то по цьому проект також зроблений і зараз перебуває на експертизі, тому очікують висновку. Про це повідомляє прес-служба ЛМР, пише - ТРК Львів.

Читайте також

Фінансові порушення обсягом у 47,8 млн грн, або як у Садового крали гроші на смітті
Львівське сміття знову знайшли на Івано-Франківщині
Контролювати вивіз сміття львів'яни будуть через онлайн-додаток

«Проект по дамбі, по самій частині, яка збудована, є, він пройшов експертизу, але  ми ще не вводили дамбу в експлуатацію, тому що продовжує спостерігати технагляд і всі недоліки, які будуть виявлені, мають бути усунуті.

Що стосується інших речей, то в більшій частині ділянки, яка засмічена, де відбувся зсув, там проект зроблений і знаходиться на держекспертизі, тому ми очікуємо висновку. Ще раз хочу нагадати, що дуже важливою є позиція Малехівської ради щодо відведення земельної ділянки – щоб вони сприяли в цьому, бо було скеровано уже три листи, а дій немає ніяких – лише на словах ми маємо сприяння, а на документах немає. Ті зауваження, які були озвучені, є в межах проектних рішень, і як тільки буде отримано експертний висновок і дозвіл на продовження робіт по частині, де стався зсув, вони всі будуть виконані.

Треба чітко розуміти, що це два окремі проекти. Дамба, яка побудована, це одне, і тут вже є дозвіл на початок робіт, але її не введено в експлуатацію, бо не завершені ще всі роботи. Друга значна частина зауважень є в тій частині, де стався зсув, – це також окремий проект.

Ми дамо письмову відповідь на кожен пункт припису і акту, і тоді перелік питань стане значно меншим. І я би просив, щоб Малехівська рада, яка стримує виконання робіт, сприяла у виконанні робіт, і в першу чергу, спряла щодо відведення земельної ділянки. Дамба має орієнтовно 12 метрів, а також із зовнішнього боку підсилення, тобто робити висновок, чи є тріщини у дамбі, чи нема, може тільки ліцензована фахова організація, яка проведе дослідження і підпише документ.  Ця дамба – складний об’єкт будівництва. Землю під дамбу від Малехівської міської ради ми чекали понад півроку. Ми роками просимо землю, а пізніше всі кажуть, що ми довго виконуємо роботи.

Літом проект дамби презентували, його всім показували, проект пройшов державну експертизу відповідно до законодавства. На роботи по дамбі передбачено 12 млн гривень з міського бюджету, зараз використано 8-9 млн гривень і роботи виконано на 85% (дамба відстоюється у зимовому періоді). Місто оплатило виконання робіт, за технічний нагляд. Згідно з законодавством, звертаю увагу, технічний нагляд відповідає за використання матеріалів, за відповідність всіх робіт по проекту будівництва.

Щодо недопуску Держекоінспекції на ЛКП «Збиранка». У 2015 році суд спростував вже один такий «недопуск» на полігон. Тобто не було жодного випадку, щоб до нас звернувся будь-який орган, а ми не показали документів чи не впустили на певну територію. Якщо ж приходять з перевіркою, а директор чітко бачить, що документ суперечить законодавству, то як він повинен діяти?» – розповів заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ТРК Львів