На Львівщині замість хімзаводу - побудують електростанцію

ЄБРР і CTF вирішили виділити €24,2 млн «Енергопарку Яворів» на будівництво сонячної електростанції 36 МВт у Львівській області.

09.02.2018 10:43   Джерело: Depo.Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Фонд чистих технологій (Clean Technology Fund, CTF) вирішили виділити 24,2 млн євро товариству з обмеженою відповідальністю «Енергопарк Яворів» на будівництво сонячної електростанції (СЕС) потужністю 36 МВт у Львівській області. Про це сказано в повідомленні ЄБРР, пише - Depo.Львів.

Читайте також

Ще одна вітрову електростанцію побудують на Львівщині

Відповідно до повідомлення, 8 лютого у Львові було підписано угоду між ЄБРР, CTF і компанією «Енергопарк Яворів» у присутності мера Львова Андрія Садового та прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Зокрема, угода передбачає виділення 10-річного кредиту від ЄБРР у розмірі 17,3 млн євро і 11-річної позики від CTF у розмірі 6,9 млн євро для «Енергопарку Яворів».

Сонячна установка потужністю 36 МВт є першим етапом проекту, потужність якої, як очікується, подвоїться до 72 МВт на завершальній стадії.

Сонячна установка буде побудована на місці колишнього хімічного заводу неподалік від села Терновиця в Яворівському районі Львівської області. Компанія «Енергопарк Яворів» належить Зіновію Козицькому.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Depo.Львів