У Львові суд оштрафував військового командира на ₴25,5 тис. за хабар у ₴9 тис.

09.02.2018 19:47   Джерело: ZAXID.NET
Опубліковано : Патрік Скеля

Шевченківський райсуд Львова визнав винним львів’янина, що за контрактом працює командиром розвідувального взводу у 80 окремій аеромобільній бригаді високомобільних десантних військ ЗСУ в отриманні хабара від підлеглого солдата. Про це свідчить вирок від 5 лютого.

Читайте також

Самбірська міськрада за незаконне звільнення чиновниці з бюджету виплатить 25 тис. грн
Суд переніс слухання справи депутатів-хабарників Винниківської міської ради

Суд встановив, що обвинувачений 11 жовтня 2017 року вимагав у солдата грошове забезпечення за один місяць за те, що той не повернувся на службу у військову частину на Вінничині зі Львова. Командир взводу обіцяв солдату не перешкоджати під час несення служби та не вносити його у список дезертирів. Він отримав спершу через посередника 5 тис. грн, а згодом, 20 жовтня, перебуваючи у Львові, від солдата ще 4 тис. грн. Після цього хабарника затримали, пише - ZAXID.NET.

Обвинувачений свою вину визнав повністю. Відтак була укладена угода про визнання винуватості із військовим прокурором. Суд призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25,5 тис. грн та позбавив військовослужбовця права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків строком на півтора року.

Також він має сплатити у дохід держави 6190 грн за проведення експертиз.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді упродовж 30 днів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET