Доцент, якого затримали на отриманні хабара у Львівській політехніці, заплатить 17 тис гривень штрафу (Фото)

21.02.2018 19:32   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

Доцент, який працюючи на кафедрі експлуатації та ремонту автомобільної техніки Інституту інженерної механіки та транспорту НУ «Львівська політехніка», був затриманий на отриманні хабара у січні цього року, сплатить 17 тис гривень штрафу.

Читайте також

Суд переніс слухання справи депутатів-хабарників Винниківської міської ради
Засудженого Шокала звільнили з посади заступника начальника Львівської митниці за угодою сторін

Такий вирок ухвалив Галицький районний суд Львова 14 лютого 2018 року, пише -  032.ua

Як йдеться у вироку суду, 11 січня цього року в аудиторії №214 навчального корпусу №6 НУ «Львівська політехніка» доцент, який був екзаменатором з предмету «Організація автомобільних перевезень», а також входив до складу екзаменаційної комісії, отримав від студента групи АТ-42 неправомірну вигоду у розмірі 370 доларів США за позитивне складання екзамену, а також за подальшу підготовку та захист дипломної роботи. 

 
 
 

Згідно з документами справи, доцент почав працювати на кафедрі експлуатації та ремонту автомобільної техніки Інституту інженерної механіки та транспорту НУ «Львівська політехніка» ще у 2002 році.

31 січня прокурор Львівської місцевої прокуратури №1 уклав з підозрюваним угоду про визнання винуватості, яку Галицький районний суд затвердив.

Відтак доцента було визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища.) і суд призначив йому узгоджене сторонами покарання у вигляді штрафу розміром 17 тис гривень.

Крім того, він позбавив доцента права обіймати посади пов'язані із виконанням адміністративно-господарських функцій на рік, а також скасував запобіжний захід у виді домашнього арешту, який був обраний йому раніше. 

Додамо, що вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 368 КК України карається штрафом від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua




Телеканал Рада. Прямий ефір

Радіо

TeNews Radio Вголос

Головне за день

Архів новин

Вверх
Вниз