21-річний хлопець, що скоїв смертельну ДТП у Львові, заплатить понад ₴830 тис. компенсації

26.02.2018 11:32   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Личаківський районний суд Львова визнав винним 21-річного водія Chevrolet Aveo, що вчинив ДТП, унаслідок якої загинула одна людина, а ще одна зазнала важких травм і кілька років перебуває у лежачому стані. Його засудили до 6 років позбавлення волі та зобов’язали виплатити компенсацію рідним загиблого та потерпілого на загальну суму 838 тис. грн, пише - ZAXID.NET.

Читайте також

ДТП на Самбірщині: загинуло двоє людей
Внаслідок жахливого ДТП на Львівщині загинуло двоє людей
У Пустомитівському районі водій-втікач переїхав пішохода

Як йдеться у вироку суду від 20 лютого, ДТП трапилась ще у серпні 2015 року. Водій Chevrolet Aveo не впорався з керуванням та в’їхав у дерево на вул. Ніщинського у Львові. У результаті зіткнення один пасажир загинув, інший важко травмований.

У суді водій визнав свою провину, сказав, що перевищив швидкість, втратив контроль над авто та в’їхав у дерево. Унаслідок зіткнення авто перекинулось. Згідно з висновками експертизи, він не перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Згідно з висновками медиків, один з пасажирів отримав численні травми голови, зокрема перелом кісток склепіння та основи черепу та ін. Матір потерпілого повідомила, що він досі перебуває у важкому стані, не може самостійно пересуватись та не розмовляє. Інший хлопець отримав черепно-мозкову травму та численні крововиливи, що призвели до його смерті на місці ДТП.

Суд визнав водія винним у вчиненні ДТП та засудив до шести років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами протягом трьох років. Його також забов’язали відшкодувати родичам потерпілих моральну та матеріальну шкоду на загальну суму 838 тис. грн. Ще приблизно 100 тис. їм заплатить страхова компанія. На вироку суду може бути подана апеляція протягом 30 днів з моменту його проголошення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews