У Львові військовий отримав строк за самоволку

26.02.2018 16:41   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Франківський районний суд Львова виніс вирок мобілізованому, який покинув свою військову частину майже на два роки. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

Читайте також

Львівський суд виніс вирок контрактнику-дезертиру з Тернопільщини

Військовослужбовець служив за мобілізацією механіком відділення технічного обслуговування автомобільної техніки взводу 1 аеромобільно-десантного батальйону військової частини польова пошта В3720. 25.03.2016 року близько 08:00 він самовільно без дозволу командування залишив розташування військової частини та до 19.12.2017 року проводив час на власний розсуд. 19.12.2017 з'явився до військової прокуратури Рівненського гарнізону (м. Рівне, вул. Соборна 227 д).

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав повністю, щиро розкаявся, пояснив, що він захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебував безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, однак йому з вини військової частини не надано статус учасника бойових дій з метою підтвердження свого права. Просив його суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 407 КК України, та призначив покарання у вигляді три роки позбавлення волі. Проте звільнив від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк на один рік.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo