Андріян Фітьо

Андріян Фітьо

експерт із стратегування територій, ГО «Аналітичний центр «Експерт-група»

Прес-конференція Порошенко та виклики для Львівської влади

03.03.2018 12:39   Джерело: LvNews
Автор : Андріян Фітьо

В нелегкий, дуже нелегкий для України час Петро Порошенко провів свою чергову прес-конференцію. До речі, захід докорінно відрізнявся від шоу, що влаштовує Володимир Путін в РФ. Простота у всьому і це приємно відзначити. Звичайно, не усі відповіді на поставлені запитання задовольнили пересічних українців, не беручи до уваги вже політичних та економічних експертів, аналітиків. Дещо залишилось, так би мовити поза лаштунками, а на дещо взагалі не було дано прямої відповіді. Загалом все це дійство викликало, особисто в мене, більше позитивні емоції, а ніж негативні. Впевнений, зорієнтований на суттєве нарощення обороноспроможності, соціальні та економічні здобутки наш Президент надихає на щоб кожний з нас віддавав себе на служіння вітчизні. В такі важкі часи для країни важливий сам факт відкритості, відвертості та публічності.

«Я не байдужий до України» - відповів на запитання Соні Кошкіної (Лівий берег) Президент Порошенко, і я йому вірю. Але суттєві тривоги закрадаються коли дивишся на буденні реалії господарювання на місцях. Для прикладу на Львівщині. Чи готова «наша» влада так само впевнено, з безліччю незручних запитань публічно звітувати перед громадою. Як каже один мій колега, кишка в них тонка та голос тремтячий, і мали вони громаду з її конституційними правами в одному місці.

Так, от собі і міркую дочекаємось колись коли публічно, перед журналістами та громадськими активістами, як будуть звітувати перші особи - голови обласної адміністрації та ради, їх заступники, чи і надалі будуть жити за принципами: «тихо прийшов, тихо пішов». Та і керівництву територіальних громад, міст, сіл та селищ варто взяти регулярне публічне звітування за основу своєї діяльності.

Андріян Фітьо,
 ГО «Аналітичний центр «Експерт-група»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews