У Львові перинатальний центр знову опинився у центрі скандалу

14.03.2018 11:27   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби під час ревізії фінансово-господарської діяльності Управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації виявили фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму 3,2 млн грн., зокрема під час реконструкції обласного клінічного перинатального центру. Про це повідомляє прес-служба Західного офісу Держаудитслужби, пише - Status Quo.

Читайте також

Львівські аудитори виявили мільйонні розтрати на одному з держпідприємств
Службовим особам, що приписали зайве обладнання обласному перинатальному центру, прийдеться відповісти перед Законом

Ревізією охоплено період діяльності управління з 01.05.2016 по 30.09.2017. Фінансові порушення допущено через неналежний контроль працівників управління за вартістю та обсягом ремонтно-будівельних робіт, виконаних підрядними організаціями на різних об’єктах.

Зокрема, державні аудитори провели контрольні обміри виконаних робіт у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі, реконструкція якого наразі проводиться, і виявили завищення обсягів робіт на суму 1,6 млн грн. Подальший аналіз засвідчив, що підрядна організація включила до актів виконаних робіт, а управління оплатило окремі роботи (земляні, залізобетонні, демонтаж), які не лише не були передбачені проектно-кошторисною документацією, а й не мали документального підтвердження їх фактичного виконання.

Крім цього, виявлено, що у грудні 2015 року між управлінням та приватним підприємством укладено договори відповідального зберігання майна вартістю 12,6 млн грн., що належало згаданому перинатальному центру. Під час ревізії аудитори встановили відсутність частини обладнання (електрощитових) на суму 792 тис. грн.

Також фінансових порушень, що призвели до втрат понад 773 тис. грн., виявлено на чотирьох інших об’єктах, де управління фінансувало будівельно-ремонтні роботи. Зокрема, контрольними обмірами акушерського корпусу в м. Миколаєві Львівської області, будівництво якого проводиться, установлено, що підрядна організація включила до актів виконаних робіт фактично невиконані будівельно-монтажні роботи (установлення багетів, укладання плитки, роботи з ізоляції трубопроводів тощо). Через це вартість будівництва акушерського корпусу завищено майже на 722 тис. грн.

Керівнику управління надіслано вимоги щодо усунення виявлених порушень. Матеріали ревізії передано слідчому відділу Галицького відділу поліції ГУ НП України у Львівській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo