Службовим особам, що приписали зайве обладнання обласному перинатальному центру, прийдеться відповісти перед Законом

Тернопільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах та службової недбалості.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи одного із столичних товариств отримавши кошти з державного бюджету, не поставили частини обладнання для потреб комунального закладу Тернопільської обласної ради «Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина». Через незаконні дії службовців, державі  спричинено шкоду на суму  понад 680 тис грн.

 Повідомлено про підозру службовій особі товариства-постачальника обладнання  у вчинені злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).

Крім цього, повідомлено про підозру  у вчиненні злочинуза ч.2 ст 367 КК України  (Службова недбалість, що спричинили тяжкі наслідки)  колишньому   головному спеціалісту одного з управлінь  Тернопільської обласної державної адміністрації, який приймав обладнання та підписував акт прийому-передачі. Розслідування триває.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області