Понад сто тисяч грн вимагав голова однієї із районних адміністрацій у Львові за послуги «особистого характеру» (Фото)

18.03.2018 21:49   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

На хабарі затримали голову однієї із райадміністрацій у Львові.

Читайте також

Засудженого Шокала звільнили з посади заступника начальника Львівської митниці за угодою сторін
У Львові на хабарі затримали керівника райадміністрації

Правоохоронці встановили, що неправомірну вигоду чиновник вимагав та одержував за невтручання у господарську діяльність суб’єктів господарювання, що працюють на території району. А також вирішував питання працевлаштування громадян в органи місцевого самоврядування, пише - Голос.

«Хабарі одержував як від суб’єктів господарювання, так і від громадян. Якщо в першому випадку підприємці платили йому за лояльність, то в другому – за лобіювання інтересів», – повідомив заступник начальника Департаменту захисту економіки Нацполіції Руслан Марчук.

Правоохоронці задокументували факт вимагання посадовцем 105 тисяч гривень неправомірної вигоди за вирішення аналогічних питань. Зловмисник зазначив, що вказана суму повинна була бути перерахована за надання певних послуг особистого характеру.

16 березня у Львові оперативниками Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції, слідчими обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області затримали голову районної адміністрації. Правоохоронці вилучили підтверджуючу квитанцію про проведення розрахунків за послуги на вказану суму, яку чиновник отримав у якості хабара. Окрім квитанції, правоохоронці додатково вилучили і гроші.

За протиправне голові РДА може загрожувати позбавленням волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews