У Львові пропонують встановити податок на поліетиленові пакети

25.03.2018 16:43   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

Нещодавно депутати Львівської міської ради зареєстрували проект звернення до Верховної Ради України з пропозицією оподатковувати використання поліетиленових пакетів та впровадити обов’язкову альтернативу для них у торгових мережах.

Читайте також

Сортування сміття на Львівщині: низькі штрафи та загроза екологічного колапсу
У Львові хочуть відмовитись від поліетиленових пакетів

Про це повідомляє Інформаційний портал депутатів, пише - 032.ua.

Ініціатива зумовлена критичною ситуацією із ТПВ у нашій країні, великою кількістю невідсортованого сміття та довгим періодом його розкладання в природі.

Як зазначила авторка пропозиції, депутат ЛМР Ірина Оршак, вироби з пластику є однією з найбільших екологічних проблем світу, адже вони розкладаються в землі сотні років та наносять шкоду екосистемам.

Відтак, з метою зменшення генерування сміття та його впливу на навколишнє природне середовище, до Податкового кодексу й ЗУ «Про державний бюджет України» пропонують внести зміни й встановити місцевий або загальнодержавний податок на поліетиленові пакети.

Пропонується також напрацювати відповідний екологічний закон або внести зміни до закону «Про відходи», щоб визначити механізми, які регулюватимуть виконання нововведень.

Депутати ЛМР висунули й ідею зобов’язати торгові мережі та об’єкти пропонувати альтернативу поліетиленовим пакетам у вигляді екр-пакетів з паперу, картону, джуту, льону, зі швидким терміном розкладання тощо.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua