«Не заховалися під маминими спідницями» – на Львівщині стартував весняний призов

13.04.2018 10:32   Джерело: ZIK
Опубліковано : Патрік Скеля

Цими днями на Львівщині стартував традиційний весняний призов. Військові очікують мобілізувати 770 мужніх і відважних юнаків Львівщини. Вчора, 12 квітня, 127 хлопців вже відправили у навчальні центри, де їх розподілять по військових частинах.

Читайте також

На Львівщині засудили призовника, який відмовився служити
Воєнком розповів, як на Львівщині ховаються від призову

Весняний призов розпочався 2 квітня і триватиме до кінця травня. Відповідний указ «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби та проведення чергових призовів» Президент Петро Порошенко підписав ще в лютому 2018 року. Про це повідомляє ZIK.

Львівський обласний військовий комісар, підполковник Олександр Тіщенко заявив, що на Львівщині планують призвати до війська 770 чоловіків.

«Всі ці хлопці далі Києва та Одеси служити не поїдуть. Наголошую, ніхто із них у зону АТО не буде відправлений. Традиційно місто Львів провалив початок призовної кампанії, також місто Червоноград, Пустомитівський та Жовківський райони не виконали плану. Натомість Радехівщина, Сокаль, Городоччина, Кам’янка-Бузька, Самбірщина та Старосамбірщина – майже всі вони стовідсотково справилися. Однак, я переконаний, Львівщина виконає ті завдання, які поставило керівництво держави перед нами. Наголошую, що призов розпочато і всі хлопці призовного віку (18-27 років) мають у десятиденний термін з’явитися у військкомати», – повідомив Олександр Тіщенко.

Керівник апарату Львівської облдержадміністрації Маріанна Вільшинська подякувала всім хлопцям, які сумлінно виконують свої обов’язки громадянина України.

«Хочу подякувати призовникам, які не втекли і не заховалися за маминими спідницями, а йдуть до українського війська і стануть захисниками нашої Батьківщини. Прикро, що Львів учергове саботує призов в армію, але ми знайдемо способи виправити ситуацію», – сказала Маріанна Вільшинська.

На запитання, чи будуть провадитися рейди по нічних клубах і чи будуть виставляти прізвища тих, хто ухиляться від армії, обласний військовий комісар відповів лаконічно: «Ми будемо мудро цим займатися».

Вже вчора, 12 квітня, 127 хлопців, які пройшли медичні комісії, відправляються у навчальні центри, де їх направлять або у ЗСУ, або у Національну гвардію, або у прикордонні війська. Більшість батьків, які прибули відпроваджувати своїх синів, позитивно ставляться до півторарічної або річної відсутності своїх дітей, бо це, як вони кажуть, «чоловічий обов’язок». Однак, серед присутніх були також такі, які з істерикою доводили, що їхні діти хворі і не повинні бути в армії. В цілому, військове керівництво області каже, що перед призовом до війська завжди зростає число «хворих» громадян призовного віку.

Також цікаво, що під час призову хлопці традиційно ходять лише у нижній білизні від одного лікаря до іншого. На запитання, чи доцільно таке ставлення до призовників, головний лікар комісії відповів, що «ми не екстрасенси, тому це і є медичний огляд».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZIK