Львові з початку сезону виявили 23 самовільно встановлені літні майданчики

27.04.2018 19:28   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Найбільше літніх майданчиків самовільно розгорнули у Галицькому районі Львова – 170 майданчиків.

У прес-службі Львівської міськради розповіли вчора, 26 квітня: «Як повідомили в комунальному підприємстві «Адміністративно-технічне управління», з початку сезону станом на 24 квітня у Львові встановлено 291 літній майданчик. З них 23 діють без погоджених паспортів, тобто встановлені самовільно», пише - Щоденний Львів.

«Власникам самовільно встановлених майданчиків пропонують демонтувати їх добровільно у визначений термін, однак якщо підприємець цього не зробить, працівники КП «Адміністративно-технічного управління» здійснюють примусовий демонтаж. В підприємство вже надходять акти щодо примусового демонтажу таких майданчиків», – повідомили також у міськраді.

«Як розповіла начальник відділу нагляду за станом благоустрою КП «Адміністративно-технічного управління» Марина Кустова, найбільше літніх майданчиків розгорнули у Галицькому районі міста – 170 майданчиків, з них сім – самовільно. У Франківському районі – 30 літніх майданчиків, сім із них розгорнули самовільно. У Залізничному районі – 28, з них сім розгорнули самовільно. В Личаківському районі – 10, два з них розгорнули самовільно. У Шевченківському районі – 40 майданчиків, у Сихівському – 13, і в цих двох районах не виявили самовільно розгорнутих майданчиків», – поінформували також у міськраді..

Начальник відділу нагляду за станом благоустрою КП «Адміністративно-технічного управління» Марина Кустова розповіла: «Нагляд за встановленням літніх майданчиків здійснюють районні адміністрації, і якщо виявляють порушення, то інформують нас і постійну комісію містобудування Львівської міської ради про ці порушення. Власнику майданчика пропонується усунути порушення або добровільно демонтувати майданчик. Проте якщо підприємець не здійснює ніяких кроків щодо узаконення чи демонтажу своєї конструкції у визначений термін, то її демонтовують примусово. А при примусовому демонтажі власник майданчика зобов’язаний відшкодувати усі витрати підприємству, які пов’язані з цим демонтажем».

«Демонтажу підлягають самовільно встановлені відкриті літні майданчики, майданчики, термін дії паспортів на розміщення або термін дії договорів на оренду конструктивних елементів благоустрою яких закінчився, а також ті, паспорт на встановлення яких скасовано.Також за порушення правил благоустрою, відповідно до статті 152 Кодексу про адміністративні правопорушення, КП «Адміністративно-технічного управління» складає протоколи про адмінправопорушення. Це передбачає накладення штрафів у розмірі від 800 до 1700 гривень. У квітні вже складено один адмінпротокол через невідповідність майданчика паспорту», – поінформували також у міськраді.

«Літні майданчики є сезонними об’єктами і функціонують з 1 квітня до 1 листопада. Порядок отримання дозволів на встановлення літніх майданчиків передбачений ухвалою Львівської міськради № 2452 від 5 березня 2009 року. Демонтаж літніх майданчиків КП «Адміністративно-технічне управління» здійснює відповідно до ухвали Львівської міської ради №1024 від 15 вересня 2016 року», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів