На Львівщині відкрили вже восьму сонячну електростанцію

04.05.2018 10:41   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Вчора, 3 травня, у смт. Запитів Кам’янка-Бузького району на території ВАТ «Львівська товарно-сировинна фірма «Львівресурси» відкрили дахову сонячну електростанцію. СЕС потужністю 500 кВт збільшить частку альтернативної енергії та знизить використання вуглеводневих енергоносіїв при виробництві електричної енергії.

Читайте також

На Львівщині відкрили дахову сонячну електростанцію
Вітрова електростанція вартістю 36 мільйонів євро з'явиться на Львівщині

Участь у відкритті СЕС взяв перший заступник голови Львівської ОДИ Ростислав Замлинський, пише - Кулемет.com.

«Це вже 8 проект по сонячних електростанціях, який реалізується на території Львівщини. Загальна потужність усіх СЕС складає майже 28 МВт. Дуже важливо, що у домогосподарствах встановлюють приватні сонячні електростанції і їхня потужність є майже 3 МВт. Крім того, на території області діють 2 мінігідроелектростанції, також вітрові електростанції, загальна потужність яких майже 50 МВт. Цього року ми плануємо відкрити ще 4 СЕС, ряд нових вітрових електростанцій», – наголосив Ростислав Замлинський.

Це спільний проект ПП «Арт-Енерго» та ВАТ «Львівська товарно-сировинна фірма «Львівресурси». Запланована орієнтовна кількість вироблення електроенергії в рік – близько 549 945 кВт/год.

“Сьогодні запустили першу чергу, це 1880 панелей, вони розташовані на усіх 6 дахах нашого підприємства.  Великий плюс сонячної електростанції в  зеленому тарифі, який передбачає продаж енергетики в загальну мережу, а це гарна можливість отримати дохід”, – наголосив засновник ВАТ «Львівська товарно-сировинна фірма «Львівресурси» Тарас Хавка.

Зазначимо, сума залучених інвестицій у будівництво СЕС становить понад 14 млн гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews