На Львівщині презентували Диспетчерську службу пасажирських перевезень обласних маршрутів

06.05.2018 08:39   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

В області працює Диспетчерська служба пасажирських перевезень обласних маршрутів, яка  здійснює в онлайн-режимі контроль наявності автобусів на рейсі, дотримання ними графіка руху та маршруту.

Про це повідомив сьогодні в.о директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА Роман Кокотайло, пише - Кулемет.com.

«У грудні минулого року ми запустили систему у тестовому варіанті, зараз доопрацьовані технічні аспекти роботи Диспетчерської служби, удосконалено програмне забезпечення, яке дозволяє людям відслідковувати рух транспортних засобів і час очікування на зупинці. Увійшли усі маршрути, загалом це 1024 транспортні засоби, 819 відображені у системі, це понад 82 % транспортних засобів»,  – зазначив Роман Кокотайло.

За його словами, для інших перевізників  невдовзі оголосять конкурс  і залучать до системи.

«Серед вимог для участі в конкурсі – наявність GPS-трекера на транспортному засобі і забезпечення  передачі даних до програмного забезпечення, яким користується  Диспетчерська служба», – додав Роман Кокотайло.

Як зазначив керівник КП «Центральна диспетчерська служба пасажирських перевезень» Остап Чорний, запровадження автоматизованої системи контролю дозволяє оперативно реагувати на порушення  зі сторони перевізників.

«Якщо ми бачимо системні порушення, то відповідно повідомляємо департамент дорожнього господарства, транспорту та зв’язку та перевізника. Найбільш поширені порушення – невідвідання точок, які обумовлені в договорі, тобто певної зупинки і недотримання графіку руху. Тоді відповідно накладається штраф, який визначає департамент», – розповів Остап Чорний.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews