На Львівщині суд звільнив від покарання 69-річного стриянина, який вербував жінок у сексуальне рабство

23.05.2018 10:25   Джерело: ZAXID.NET
Опубліковано : Патрік Скеля

Яворівський районний суд звільнив від покарання 69-річного мешканця Стрия Володимира Тіщенка, який влітку 2017 року вербував у сексуальне рабство до Німеччини жінок. Чоловіка впіймали, коли він намагався вивезти двох дівчат за кордон.

Читайте також

У Львові викрили «салон» в якому надавали платні сексуальні послуги (фото)
Стриянин віз двох українок для сексуальної експлуатації у Німеччині (ФОТО)
У Львівському аеропорту затримали жінку-сутенера, яка відправляла дівчат у борделі Туреччини

Як йдеться в оприлюдненому 21 травня вироку суду, Володимир Тіщенко попередньо дізнався, що жінки перебувають у скрутному фінансовому становищі. Він запропонував їм заробляти 50 євро в годину за надання сексуальних послуг в Німеччині, пише - ZAXID.NET.

Зокрема, у липні 2017 року Володимир Тіщенко завербував дівчину біля входу в гіпермаркет «Епіцентр» на Стрийській, 302. Він пообіцяв їй, що якщо вона погодиться надавати сексуальні послуги в Німеччині, він перевезе її туди на власному авто та забезпечить охорону під час надання клієнтам послуг. Через тиждень чоловік зустрівся із жінкою ще раз, і вона сказала йому, що погоджується на таку роботу. Окрім того, вона привела із собою подругу, яка теж погодилась поїхати у Німеччину надавати сексуальні послуги. Згодом поліція з’ясувала, що жінки були уродженками Одеської та Дніпропетровської областей - вони самостійно утримували маленьких дітей та потребували грошей.

Ще одну дівчину Володимир Тіщенко завербував біля входу у McDonald's на просп. Шевченка,7. Дівчина також перебувала у скрутному матеріальному становищі, тому погодилась на його пропозицію. Однак під час розмови виявилось, що у неї немає закордонного паспорта. Тіщенко пообіцяв допомогти дівчині з отриманням біометричного паспорта, а після цього з організацією виїзду за кордон.

У серпні Володимир Тіщенко разом з двома дівчатами, яких він завербував біля «Епіцентру», намагались перетнути на його автомобілі кордон у пункті пропуску «Шегині». Там чоловіка затримали правоохоронці, повідомивши йому про підозру за ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми).

Під час судового засідання Володимир Тіщенко пояснив, що вербував дівчат у сексуальне рабство тому, що хотів заробити грошей. Він також попросив не ув’язнювати його, оскільки має хворе серце і немолодий вік.

Три дівчини, які погодились виїхати в Німеччину в сексуальне рабство і проходили у справі як потерпілі, на судове засідання не прийшли. Однак вони подали заяви, де повідомили, що не мають до Володимира Тіщенка жодних претензій і просять його суворо не карати.

Зважаючи на ці обставини Яворівський суд спочатку ув’язнив Володимира Тіщенка на 5 років, а потім звільнив й ого від покарання, встановивши іспитовий термін 2 роки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET