Принц Ліхтенштейна вперше завітав до Львова

08.06.2018 19:29   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

У четвер, 7 червня, відбулась зустріч міського голови Львова зі спадкоємним принцом Князівства Ліхтенштейн.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Під час зустрічі Андрій Садовий, зокрема, наголосив на важливості звернення з боку Принца Ліхтенштейну до керівництва країни-агресора щодо звільнення Олега Сенцова та інших українських політичних в’язнів. Спадковий принц Ліхтенштейна Алоїз відвідує Львів разом зі спадковою принцесою Ліхтенштейнською Софією, пише - Щоденний Львів.

«Андрій Садовий звернув увагу Високого гостя на банер, який розміщений на фасаді Ратуші, у підтримку Олега Сенцова та українських політичних в’язнів. Під час зустрічі мер Львова коротко розповів принцу Ліхтенштейну про великі культурні проекти, які відбуваються у Львові, зокрема, про «LvivMozArt та Леополіс Джаз», – поінформували також у міськраді.

«Міський голова передав принцу листа з проханням зробити офіційне звернення до керівництва Росії щодо звільнення Олега Сенцова та ще майже 60 українських політичних в’язнів. Андрій Садовий розповів принцу про масові акції підтримки українських політичних в’язнів «#FreeSentsov», – розповіли також у міськраді.

Спадкоємний принц Князівства Ліхтенштейн Алоїз фон Ліхтенштейн зазначив: «Ми вперше у Львові. Шкода, що є так мало часу на відвідини. Трішки пізніше маємо ще візит до місцевого сиротинця. Упродовж останніх років ми підтримували цей гуманітарний проект, а також інші проекти, пов’язані із зоною АТО».

«Окрім того, спадкоємний принц зробив запис у Книзі почесних гостей міста: «Від імені нашої делегації, ми хотіли б подякувати вам за цей пам’ятний час, який ми мали змогу провести у чарівному місті Львові».

«Алоїз фон Ліхтенштейн також оглянув місто з балкону кабінету міського голови. Андрій Садовий подарував високому гостю сувенірні подарунки на згадку про Львів Натомість принц зробив міському голові подарунок із мистецької колекції своєї сім’ї», – поінформували також у міськраді.

«Візит спадкоємного принца Князівства Ліхтенштейн в Україну, зокрема – в  Київ та Львів – є першим візитом високого представника Ліхтенштейну з часу встановлення дипломатичних відносин між обома державами. У Львів Алоїз фон Ліхтенштейн прибув в середу ввечері з Києва. В рамках візиту до Львова, відбулася його зустрічі з керівництвом міста та області й заплановані екскурсія містом, відвідування «Будинку вчених» та візит до родинного дому «Покрова», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews