На Львівщині найбільше хворих на кір: МОЗ розпочне вакцинувати дорослих

16.06.2018 09:50   Джерело: Tvoemisto.tv
Опубліковано : Патрік Скеля

Наразі МОЗ затверджує порядок проведення імунізації дорослим та визначає групи населення, яких вакцинуватимуть безоплатною вакциною.

Читайте також

Львівщина забезпечена вакцинами на 100%

З початку року в Україні на кір захворіли 20 553 людини – 8 331 дорослих і 12 222 дітей. За цим показником лідирує Львівщина – 2973 людини: 918 дорослих і 2055 дітей. За цей час від ускладнень кору в Україні померло одинадцять людей: семеро дітей і четверо дорослих. Про це повідомляє прес-служба МОЗ, пише - Tvoemisto.tv.

Найчастіше хворіють мешканці Львова та шести районів області. Як зазначила в коментарі головна позаштатна спеціалістка департаменту охорони здоров'я ЛОДА Наталія Тімко, рівень захворюваності на кір у Львівській області залишається високим ще з грудня минулого року.

«Щоденно ми отримуємо інформацію про нові випадки захворювання на кір. За останню добу поступило дев’ять дітей та сім дорослих, а за минулі вихідні до Львівської обласної інфекційної лікарні – 40 дітей і 19 дорослих», – говорить вона.

За словами медика, дітям проводять безкоштовні вакцинації, однак дорослі продовжують робити вакцинацію самостійно за власні кошти.

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що розпочнуть вакцинацію дорослих у групах ризику. Наразі затверджується порядок проведення імунізації дорослим та визначаються групи, яких вакцинуватимуть безоплатною вакциною. Детальну інформацію обіцяють надати згодом.

Нагадаємо, кір – небезпечне і дуже заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть мати смертельні наслідки. Діти, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику. За інформацією МОЗ, захистити від хвороби може тільки вакцинація.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Tvoemisto.tv