Суд закрив справу про корупцію одного із мерів Львівщини

Суд закрив справу про корупцію мера Сколе Володимира Москаля.

22.06.2018 23:30   Джерело: ZAXID.NET
Опубліковано : Патрік Скеля

Сколівський районний суд закрив справу про притягнення мера Сколе Володимира Москаля до адміністративної відповідальності через корупцію. Суд не побачив ознак правопорушення у тому, що Володимир Москаль у 10-денний термін не вказав у своїй декларації про подаровані йому земельні ділянки.

Читайте також

Суд виніс вирок ще одному учаснику перекриття траси у Гряді
Суд не дозволив Львівській міськраді викупити стадіон «Сільмаш»

Укінці минулого року Володимир Москаль отримав у подарунок від дружини Уляни дві земельні ділянки у Сколе, однак не повідомив про це в 10-денний термін в Національне агентство з питань запобігання корупції, як цього вимагає законодавство. Зокрема, вартість однієї ділянки (0,0188 га) становить 133 тис. грн, іншої (0,0116 га) – 82,5 тис. грн. На міського голову склали протоколи за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю), пише - ZAXID.NET.

Під час судового засідання Володимир Москаль не визнав своєї провини. Він заявив, що не вніс зміни у декларацію, бо з 27 до 31 грудня 2017 року у Сколівській міській раді, де він працює, через пошкодження кабелю не було інтернету. Окрім того, мер Сколе надав суду письмові пояснення стосовно своєї невинуватості. Зокрема, він зазначив, що вчасно не повідомив про суттєві зміни у своєму майновому стані, оскільки землі він отримав в подарунок від своєї дружини, і вони стали спільним майном подружжя.

«Наміру приховувати інформацію щодо суттєвих змін свого майнового стану він не мав та в подальшому, а саме 26 березня 2018 року, подав щорічну декларацію, а потім 29 березня 2018 року виправлену декларацію, де відобразив набуте майно», - йдеться у судовій постанові.

Сколівський районний суд не побачив у діях міського голови ознак адміністративного правопорушення, і відтак закрив справу про притягнення його до відповідальності.

Нагадаємо, що це не єдина справа, порушена проти Володимира Москаля. У березні Стрийський міськрайонний суд засудив мера Сколе на 6,5 років позбавлення волі за хабар 18 тис. грн. Зараз Володимир Москаль чекає рішення Апеляційного суду у цій справі.

Окрім того Володимир Москаль відомий своїми сканадльними заявами та рішеннями. Зокрема, у квітні він офіційно повідомив про рішення встановити у центрі Сколе шибеницю, щоб карати корупціонерів та злочинців. «Будемо всіх наркодилерів за ноги догори і патиком по задниці, якщо станеться якийсь трафунок і не буде реагувати поліція. Чи хтось бив дітей, чи буде якась наруга, чи корупціонери, які вимагають від людей гроші.. Тільки так буде дієво і з карністю, коли буде та петля в нас. То буде пам’ятник карності за злочини», ‒ розповідав ZAXID.NET Володимир Москаль. Проте згодом на громадських слуханнях сміливу ідею Володимира Москаля відхилили мешканці Сколе.

У травні цього року Володимир Москаль опинився в центрі антисемітського скандалу після того, як голова Українського єврейського комітету Едуард Долінський опублікував виступ Москаля, де він, з-поміж іншого, заявив, що причиною поразки гітлерівської Німеччини була допомога Сталіну з боку «світового жидівства», а події останніх чотирьох років після Революції Гідності в Україні назвав «спектаклем москвинсько-жидівської влади». Через ці антисемітські висловлювання поліція відкрила справу проти мера Сколе.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET