У Нідерландах зацікавилися львівським сміттям

28.06.2018 18:04   Джерело: Львівський портал
Опубліковано : Патрік Скеля

До Львова приїхав Надзвичайний та Повноважний посол Королівства Нідерландів в Україні Едуард Хукс. Під час зустрічі у Львівській міськраді з ним обговорили питання співпраці, зокрема, щодо поводження з відходами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міської ради Львова, пише - Львівський портал.

 

«Дякуємо за зустріч. Це особливий день для вас – День Конституції. Нам приємно бути тут, у Львові, в такому красивому місті. Ми готові допомогти місту у вирішенні питання з ТПВ», – зазначив Едуард Хукс.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий розповів про співпрацю міста з ЄБРР щодо будівництва нового сміттєпереробного комплексу та рекультивації полігону в Грибовичах.

«Ми очікуємо, що на тендер подадуть свої пропозиції багато міжнародних компаній. В Україні сьогодні ситуація з поводженням з ТПВ складна. 95% сміття йде на полігони, а не на переробку. ЄБРР дуже добре розуміє нашу ситуацію», – додав мер.

На зустрічі з Послом Нідерландів були також присутні представники компаній, які зацікавлені у співпраці з містом щодо вирішення питання поводження з ТПВ.

Як повідомляв Львівський портал, 1 червня у Києві підписали угоду на отримання 35 млн євро кредиту від ЄБРР на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові та на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Згодом Андрій Садовий пообіцяв, що сміттєпереробний завод зведуть через два роки, а рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища завершать через п’ять років. Саме будівництво заводу планують розпочати ще цього року.

Додамо також, що місцеві жителі виступили категорично проти будівництва заводу на вул. Пластовій, 13, оскільки вважають, що він стане ще однією екологічною катастрофою. Громадських слухань щодо будівництва ще не було, їх можуть провести не раніше, ніж у серпні.

Водночас позицію місцевих жителів підтримали депутати міськради Львова, вони закликали Андрія Садового розглянути альтернативу земельній ділянці на вулиці Пластовій, 13 для будівництва сміттєпереробного комплексу.

Наразі розробка проекту сміттєпереробного заводу затягується. І зважаючи на те, що влітку 2019 Львівська ОДА втратить свої повноваження на вивіз сміття, а місто найімовірніше не встигне звести цей завод, Львівська міськрада планує звозити відходи на перевантажувальну станцію.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівський портал