Мешканець Турківщини отримав строк за дезертирство

29.06.2018 22:37   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Яворівський районний суд Львівської області визнав винним у дезертирстві мешканця Турківського району, який був мобілізований у 2014 році та залишив військову частину після п'яти місяців служби. 

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

Чоловік був призваний за мобілізацією 21 травня 2014 року Турківським РВК та служив у військовій частині А 0998 на посаді акумуляторника акумуляторного відділення слюсарно-механічних робіт взводу спеціальних робіт ремонтної роти батальйону матеріально-технічного забезпечення вказаної військової частини.

9 жовтня 2014 року без поважних причин, самовільно, з метою ухилитися від військової служби, залишив військову частину та перебуває поза її межами по теперішній час.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, у вчиненому щиро розкаявся та просив застосувати до нього Закон України «Про амністію у 2016 році».

При  обранні покарання обвинуваченому суд врахував обставини вчиненого ним кримінального правопорушення, його наслідки, які не є тяжкими, особу обвинуваченого, який раніше не судимий, на  психіатричному та наркологічному диспансерних обліках не перебуває, на утриманні має трьох неповнолітніх дітей, позитивну характеристику за місцем проживання, щире каяття у вчиненому як обставину, що пом'якшує покарання. Тому призначив покарання за ч. 1 ст. 408 КК України у виді двох років позбавлення волі. Проте звільнив від відбування покарання на підставі його заяви згідно з п.в статті 1 Закону України «Про амністію у 2016 році».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews