У Львові оштрафували поліцейського, якого спіймали на хабарі

01.07.2018 18:40   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

У Львові поліцейського – учасника АТО, який вимагав гроші у підприємця за непритягнення до кримінальної відповідальности засудили до 12 750 гривень штрафу.

Читайте також

На Львівщині посадовця-хабарника засудили до 6 років
Суд переніс слухання справи депутатів-хабарників Винниківської міської ради

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

Обвинувачений, працюючи на посаді заступника начальника Сихівського відділу поліції ГУ Національного поліції у Львівській області, а з 03.03.2017 - на посаді тимчасово виконуючого обовязки заступника начальника Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області одержав протягом лютого-квітня 2017 року 5500 грн. за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функції держави.

Перебуваючи 18.02.2017 близько 11:30 спільно із дільничним інспектором Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області в приміщенні магазину, що знаходиться на вулиці Зеленій, 214 у м.Львові, помітив, як останній виявив вчинення адміністративного правопорушення продавцем вказаного магазину, а саме - продаж тютюнових виробів неповнолітній особі. В подальшому обвинувачений запропонував власнику магазину посприяти за неправомірну вигоду у вирішенні питання щодо не притягнення продавця вказаного магазину до відповідальності. В цей же день він отримав 1000 грн. та здійснив вплив на прийняття дільничним інспектором Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області рішення не складати протоколу про адміністративне правопорушення продавцем магазину за ч.2 ст.156 КУпАП. Після чого запропонував підприємцю надавати йому щомісячно кошти у сумі 500 грн. з кожної торгової точки, яку він представляє, за вплив на службових осіб Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області, які проводитимуть відповідні перевірки торгових точок.

Підприємець погодився, будучи поставленим в умови, за яких відмова від надання неправомірної вигоди зашкодить підприємницькій дільності.

В подальшому 01.03.2017, неподалік меморіалу «Монумент Слави» у м.Львові, повторно одержав раніше обумовлену суму в розмірі 2000 грн., а 5 квітня - ще 2500 грн. Після чого ж одразу ж був затриманий працівниками прокуратури Львівської області та працівниками Львівської управління ДВБ НП України.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2ст.369-2КК України, визнав повністю, щиро розкаявся, від дачі показань відмовився на підставі ст.63 Конституції України. Просив врахувати те, що він має на утриманні чотирьох непонолітніх дітей, на даний час не працює, отримує пенсію по інвалідності 3-ї групи.

1 червня 2018 Сихівський районний суд м. Львова ухвалив визнати атовця винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України, та призначити йому покарання у виді штрафу у розмірі 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 12 750 грн. в дохід держави.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo