Мерія попереджає львів’ян про небезпеку ранніх кавунів і закликає жителів міста до обережності, пише – Status Quo.
«Кавуни, особливо ранні, можуть містити в собі величезну кількість нітратів, здатних викликати у дітей і дорослих отруєння з непередбачуваними наслідками. Нітрати розкладаються в шлунково-кишковому тракті, викликаючи нудоту, блювоту і рясну діарею. Крім того, вони можуть привести до серйозних порушень обміну речовин і кисневого голодування. Встановлено допустимі концентрації нітратів в харчових продуктах, перевищення яких є основою для їх вибракування. для кавунів вона не повинна перевищувати 60, для динь – 90 мг / кг сирої маси. Одна про найбільш точним і достовірним методом дослідження ранніх баштанних є лабораторний метод дослідження за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками, а саме: на патогенні ентеробактерії, лістерії, на вміст нітратів, нітритів, пестицидів, солей важких металів, радіонуклідів. У Львові лабораторні дослідження ранніх баштанних проводять фахівці обласного лабораторного центру», – відзначили в мерії.
Перегляньте також:
- Особливості діагностики неврологічних хвороб
- На Львівщині поліцейські затримали зловмисника за підозрою у замаху на вбивство