У Львові за шахрайство судитимуть забудовника, який самовільно захопив земельну ділянку

У Львові судитимуть керівника підприємства.

16.07.2018 15:47   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Генеральному директорі одного з приватних акціонерних товариств загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна, пише - Щоденний Львів.

У Головному управлінні поліції у Львівській області повідомили в понеділок, 16 липня: «Працівники управління захисту економіки Львівщини та слідчі Сихівського відділу поліції за процесуального керівництва Сихівського відділу Львівської місцевої прокуратури №1 викрили керівника одного із приватних акціонерних товариств, причетного до скоєння кримінальних правопорушень. 55-річний генеральний директор ПАТ, проігнорувавши вимоги статей 116-126 Земельного кодексу України, які регламентують набуття і реалізацію права на землю, не маючи жодних відповідних рішень органів місцевого самоврядування чи виконавчої влади, самовільно зайняв земельну ділянку площею 0,2552 га, чим завдав збитків територіальній громаді Львова».

«Керівник підприємства, здійснюючи будівництво без належним чином оформлених та погоджених містобудівних документів, залучив кошти громадян в сумі понад 7 500 000 гривень, надаючи їм неправдиву інформацію про  наявність усієї необхідної дозвільної документації. Керівнику ПАТ повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених частиною 3 статті 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) й частинами 3 та 4 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Максимальне покарання, яке загрожує зловмиснику, – позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна», – поінформували також у в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів