На Львівщині рятують села від затоплення

31.07.2018 23:31   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

У Самбірському районі завершуються роботи із запобігання затоплення водами р. Дністер сіл Калинів і Кружики.

Про це повідомляє Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА, пише - Status Quo.

Під час паводків у липні 2008 року та травні 2014 року паводковими водами від р. Дністер було затоплено близько 305 га сільськогосподарських угідь, 40 житлових будинків та присадибних ділянок, під загрозою небезпеки опинилося 786 мешканців с. Кружки та с. Калинів Самбірського району.

«Від сьогодні річка отримала своє нове народження. За кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища завершуються роботи із реалізації природоохоронного заходу «Захист с. Калинів, Кружики від затоплення водами р. Дністер Самбірського району Львівської області». Проектом передбачено будівництво захисної дамби, проведення руслоочисних та берегоукріплювальних робіт, що дозволить не тільки убезпечити сільськогосподарські угіддя та житлові будинки місцевих жителів від постійних підтоплень, але і збільшити водний баланс річки Дністер», - зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo