Львівський графітник, який поранив ножем поліцейського, виявився активістом С14

17.08.2018 17:31   Джерело: Дивись.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Двох активістів С14 затримали вночі під час розмальовування будинку у центрі Львова. У п’ятницю, 17 серпня, о 17:00 в Галицькому суді Львова відбудеться буде обрано запобіжний захід для активіста С14, який поранив ножем капітана поліції.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав лідер руху С14 Євген Карась, пише - Дивись.info.

«Сьогодні вночі активісти С14 у Львові малювали трафаретні написи «Хто замовив Катю Гандзюк?».

Під час нанесення чергового напису на паркані біля активістів різко зупинилося чотири автомобілі і звідти вискочила група чоловіків. Вони відразу кинулися бити хлопців. Одного з хлопців звалили на асфальт і вдарили ногою в голову. Інший підняв руки до голови і намагався захиститися руками від ударів і кричати «Що таке?? За що??», але його теж почали гамселити.

В ході сутички один з нападників отримав легке ножове поранення. Активістів посадили до автомобілів і повезли», – написав Карась. Натомість, за інформацією журналістки телеканалу НТН Вікторії Балицької, двоє юнаків наносили балонами на стіни будинків надписи через трафарет із текстом «хто замовив Катю Гандзюк?», у цей час проходили поліцейські, працівники Галицького відділу поліці, які проводили нічне відпрацювання. «Поліцейські підійшли до хлопців (для затримки та з’ясування обставин) раптом один із юнаків з ножем накинувся на одно із правоохоонців. Юнак втікав, 33-річний опер його наздогнав і тоді «художник» вдарив його ножем в грудну клітку. Агресивні захисники активісти затримані. Думаю, нам згодом відкриються якісь цікаві нюанси, бо навіщо кидатися з ножем, якщо ти лише розмальовуєш стіни і місія твоя начебто благородна!?», – написала Балицька. Журналістка зазначила, що в працівника поліції важке проникаюче поранення. Він в реанімації, лікування триватиме не менше 4 місяців.

Як повідомили у прес-службі поліції, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до п’яти років позбавлення волі. Проводиться досудове розслідування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Дивись.info