У «Львівавтодорі» розповіли, коли встановлять світлофори на проблемних ділянках Личаківської

До кінця жовтня на відремонтованій ділянці мають запрацювати.

14.09.2018 10:35   Джерело: ZAXID.NET
Опубліковано : Патрік Скеля

Вулицю Личаківську після півторарічного ремонту відкрили для автомобілів та громадського транспорту 15 серпня, а 1 вересня новими коліями поїхав трамвай №2. Проте львів'яни нарікають: пожвавлену вулицю тепер годі безпечно перейти. А у «Львівавтодорі» запевняють: на відремонтованій частині вул. Личаківської встановлять автоматичні регулювальники руху, пише - ZAXID.NET.

На відремонтованій ділянці від вул. Мечникова і аж до вул. Пасічної досі не встановили жодного світлофорного об'єкта. Хоча вул. Личаківська після ремонту відкрита вже майже місяць.

Складною є ситуація на перехресті вулиць Личаківська – Котика. Адже поруч – дві зупинки громадського транспорту. Мешканці кажуть: перейти дорогу після відновлення руху дуже важко. Водії просто не зважають на тимчасові дорожні знаки. А пішохідний перехід не облаштували як слід.

«То неможливо! Про людей не думають! Ми, старі пенсіонери, не можемо вулицю перейти. І не тільки ми. Ви подивіться, як вони їздять! Ні до церкви не перейдеш. Ніде», – каже львів’янка пані Ірина, яка мешкає поруч.

Наталя з двома маленькими дітьми майже щодня переходить тут дорогу. Каже: до ремонту вулиці у цьому місці завжди стояв світлофор. Наполягає, що його треба повернути.

«Машини не зупиняються. І нема контролю. А діти маленькі і треба вважати. Бо є різні водії. Культура водіння жахлива зараз», – вважає молода мама Наталя.

По різні боки вулиці Личаківської є дві великі школи. Одна розташована на вул. Некрасова, інша – при дорозі на самій вул. Личаківській. Тільки тут навчається близько 600 учнів. Її директор каже: сподівався, що до початку навчального року світлофори таки встановлять.

«Коли машини спускаються зверху, то вони перевищують швидкість, їдуть навіть більше 70 км/год. Дуже небезпечно! Навіть, коли я особисто переходжу, я дивлюсь наліво, направо і так тричі, бо рух дуже небезпечний», – розповів директор СЗШ №63 Віктор Степанюк.

У «Львівавтодорі» запевняють: світлофорні об’єкти будуть. І навіть більше, ніж раніше. Вони передбачені проектом. Обладнання замовили в Німеччині.

«По контракту ЄБРР по реконструкції вулиці Личаківської передбачено три світлофори. Це під реконструкцію підпадають і встановлені попереднім контрактом компанією «Сварко». І один додатковий світлофор ми будемо встановлювати на вул. Черемшини», – розповів заступник директора ЛКП «Львівавтодор» Євген Калитич.

Монтаж опор під світлофори розпочнуть уже цього місяця. Запустити так звані розумні регулювальники, які, зокрема, будуть надавати пріоритет громадському транспорту, обіцяють вже до кінця жовтня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET