На Львівщині засудили вдову, яка спалила будинок зятя

30.09.2018 12:28   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

На Львівщині засудили вдову, яка навмисно підпалила будинок зятя, аби він йому не дістався.

Читайте також

Рятувальники Львівщини пройшли психологічний вишкіл
Пожежа в приміщенні колишнього «Винзаводу» у Львові
Двоє дітей отруїлися димом під час пожежі у садочку

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

Подія сталася 14 червня 2018 року близько 09:05. Перебуваючи у житловому будинку, котрий належав її зятю, з метою недопущення спільного проживання у ньому сім'ї зятя та вселеної за рішенням суду його колишньої дружини, переконавшись, що у будинку нікого немає, жінка взяла із господарського приміщення п'ять літрів бензину та розлила його на другому поверсі будинку. Після цього у кімнаті котельні взяла розчинник для фарби, котрий розлила по першому поверсі вищевказаного будинку та речах, підпалила їх за допомогою сірників, а згодом, вийшовши з будинку на вулицю, розбила вікна у цьому будинку з метою швидкого розповсюдження вогню. Внаслідок спричиненої обвинуваченою пожежі житловий будинок, котрий належав її зятю, повністю знищено.

У судовому засіданні обвинувачена вину визнала та повністю підтвердила викладені в обвинувальному акті обставини. На даний час вона зрозуміла значення своїх дій, при обранні їй міри покарання покладається на розсуд суду. Додатково вказала, що не мала на меті заподіяти шкоду життю чи здоров'ю зятя або кого-небуть із членів його сім'ї, як і іншим особам, у тому числі і вселеній за рішенням суду колишній дружині зятя. А перед підпалом будинку особисто переконалася, що у ньому та поруч нікого окрім неї немає.

Сколівський районний суд Львівської області врахував, що потерпілий пробачив обвинуваченій, просив її суворо не карати, зокрема не позбавляти її волі. Тому на засіданні 19 вересня 2018 року ухвалив визнати жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України, і призначити їй покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки. Проте звільнив від відбування покарання з випробуванням на рік.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo