У Львові освятили новозбудований храм

01.10.2018 21:29   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

У суботу, 29 вересня, на Сихові у Львові освятили новозбудований храм парафії Архангела Михаїла, пише - Щоденний Львів.

Читайте також

На Львівщині відремонтують чотири старовинні церкви
У Львові реставрують ще один храм

Про це повідомили в суботу, 29 вересня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Урочистість очолили архієпископ Львівський Римо-католицької церкви Мечислав Мокшицький і митрополит Катовицький Віктор Скворц. Вікарій  Андрій Недзельський розповів: «Будівництво храму тривало 10 років. Втім наша парафія отримала статус юридичної особи у 90-х роках. І відтоді ми служили Меси у світлиці будівлі, де тепер є дитячий садочок. Сучасний храм збудований із старовинної цегли ХІХ століття і виконаний у доволі аскетичному стилі. Духовною особливістю цієї церкви є те, що вона перебуває під покровом святого Архангела Михаїла. У новозбудованому храмі є реліквії святого Яцека і також св. Якова Стрепи, який є покровителем нашої Львівської Архідієцезії».

«Новозбудований храм розташований на вулиці Освицькій, 4 поблизу парку Івана Павла II. Релігійну громаду Римо-католицької парафії святого Архангела Михаїла на вулиці Освицькій у Львові заснували в 1910 році тоді ще в селі Зубра, Пустомитівського району. Сьогодні вона охоплює вірних РКЦ, які мешкають на Сихові та в селах Зубра та Пасіки-Зубрицькі. Автором проекту новозбудованого храму є відомий польський архітектор Станіслав Нємчик, який через хворобу не зміг бути присутнім на урочистостях», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів