На Львівщині собака допомогла знайти вкрадену колекцію монет

05.10.2018 16:30   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Від початку 2018 року службові собаки були задіяні у розкритті 925 злочинів, скоєних на території Львова та області. 

Читайте також

Гвинтівку під набій Флобера знайшов службовий пес на «Раві-Руській»
Шокуюча історія знущання над собакою на Львівщині (Фото)
У Львові обіцяють облаштувати майданчики для вигулу собак (Локації)

З них 246 - були розкриті за допомогою чотирилапих – це, зокрема, вбивство, три випадки нанесення тяжких тілесних ушкоджень та 174 крадіжки. Окрім того, службові собаки допомогли у розшуку зброї, боєприпасів, вибухових та наркотичних речовин. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, пише - Status Quo.

Усього в Кінологічному центрі Головного управління Національної поліції у Львівській області службу несуть вісімнадцять собак. З них - три спеціальні собаки зі спеціальністю "пошук вибухових речовин та зброї",  два спеціальних собаки зі спеціальністю "пошук наркотичних речовин", один – "пошук тіл", інші - розшукові собаки. Справжніми "зірками" розшуку є службові собаки "Барс", "Чінзана" та "Оскар".

17 травня у Стрийський відділ поліції надійшло повідомлення про крадіжку з будинку місцевого мешканця, що сталась в одному з сіл району. На місце події був скерований інспектор-кінолог зі службовим собакою "Рекс". Пес, взявши слід, пройшов близько кілометра та привів правоохоронців до будинку 38-річного односельчанина потерпілого, де під час санкціонованого обшуку поліцейські виявили викрадене майно. До скоєння крадіжки також виявився причетним 49-річний місцевий мешканець, неодноразово судимий за скоєння тяжких злочинів.

19 червня у Миколаївське відділення поліції надійшло повідомлення про безвісті зниклу 81-річну мешканку одного з сіл району. На місце пригоди був скерований кінолог зі службовим собакою "Бріа".  Собака обнюхавши місце, де востаннє бачили розшукувану, взяв слід та, пройшовши польовою дорогою близько семи кілометрів, у полі за чагарниками виявив жінку.

31 липня до правоохоронців  надійшло повідомлення про підозрілий пакунок, виявлений біля офісної будівлі у Львові. На місце події був скерований інспектор-кінолог зі службовим спеціальним собакою породи "Лабрадор ретрівер" "Чінзана". Собака, обнюхавши пакунок, своєю поведінкою вказала правоохоронцям на наявність у ньому вибухової речовини. В подальшому експерти-вибухотехніки знешкодили небезпечний предмет.

1 вересня у Самбірське відділення поліції надійшло повідомлення про крадіжку з гаража, що належить мешканцю одного з сіл району. Заявник повідомив про викрадення скутера, велосипеда, колекційних монет та електроінструменту. На місце події був скерований кінолог із службовим собакою "Граф". Пес взяв слід у гаражі, пройшов близько ста метрів до глибокої канави, де було виявлено рукавички, якими користувались зловмисники. Обнюхавши рукавиці, пес взяв слід та попрямував в сторону залізничної колії,  перейшов її, пройшов ще близько кілометра та привів поліцейських до мішків з викраденим майном. Проте, на цьому пес не завершив роботу, а попрямував до лісосмуги і далі на автодорогу "Самбір-Львів", де було виявлено викрадений скутер Honda. В подальшому поліцейські встановили трьох зловмисників, причетних до скоєння крадіжки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo