Шокуюча історія знущання над собакою на Львівщині (Фото)

Нові факти у старій історії.

25.09.2017 11:30   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

Рік тому на Львівщині трапилась моторошна історія: ветеринари не змогли врятувати життя собаці, який був у дуже запущеному стані, хворий та побитий. Зараз історія виплила знову, коли у «Спільноті собачників Львова» з’явилось повідомлення про те, що ймовірний господар тієї собаки шукає собі нового чотирилапого, пише - 032.ua.

«Ось до чого призводить мовчання. Я до цієї історії була не дотична, але люди плакали, і лікарі і волонтери. У нього захворіла вівчарка і замість того, щоб лікувати він зламав їй хребет і викинув гнити в канаву. ЩЕ РАЗ!!!!!!! Зламав хребет і викину в канаву. Він хоче нового собаку!!!!», - обурилась користувачка Фейсбуку.

Усю хронологію подій виклав у себе на сторінці волонтер та зоозахисник Ігор Сайко.

«Рік часу цей собака у мене в цих ситуаціях перед очима! Коли запитують про долю собак. Розказую про десятки врятованих, а перед очима – він. Ні, врятувати його вже не можна було. Але закінчити цю історію, очевидно, що було потрібно. Бо знав ім’я «героя» я вже на наступний день ввечері», - поділився зоозахисник.

За його інформацією, трагічна подія трапиалась у селі неподалік Львова, де живе місцева «еліта». Господарі тварини запустили її хворобу, відмовляючись лікувати зі словами: «Та то є пес! На всьо Божа воля». У собаки були паралізовані кінцівки, її винесли з двору на дорогу з поясненням «Чи ви звар'ювали? Шо воно має ту мині на подвір'ю здихати? Най там на вулици лежит!».

«Забрати собаку на лікування - не дозволяли бо "Там будуть тварину мучити". Я пробував провести аналогію тій "підрині", якщо так винесуть її, чи вона захоче лежати в болоті на вулиці, чи таки воліла б, щоб її завезли "мучити в клініку"? Відповідь вразила не лише мене, а й двох інших лікарів, які прибули зі мною на місце: "Ви шо?! Я християнка! Як можна порівнювати людину і пса?"», - розповів Ігор Сайко.

Читайте також

У Львові обіцяють облаштувати майданчики для вигулу собак (Локації)
Львів'янка не хоче віддавати ротвейлера, якого мають конфіскувати за рішенням суду

Як пояснив зоозахисник, у собаки було забагато проблем: травма хребта від удару, повний параліч задньої частини тіла (який наставав поступово), пухлина, яку не лікували, деформовані кістки щелепи та черепу, втрата зору лівого ока, кілька десятків кліщів, численні травми шкіри невідомого походження, пролежні, гниття, невипускання сечі, витікання гною з вуха…

«Спеціалісти трьох львівських клінік, на жаль вже нічого зробити не змогли. Для чого цей пост? Без прізвищ, без назви села, без поліції, без кримінальної справи. Кажу чесно, маю надію, що люди, які першими допомогли цій собаці, але просили всіх цих даних не розголошувати таки передумають!», - поділився Ігор Сайко.

Окрім цього, за словами волонтера, сусіди підгодовували собаку та хотіли її забрати, полікувати, але господарі не дозволяли. Ситуацію не розголошували, бо боялись.

 
 

«Попри те, що особа часто безробітна, вічно в пошуках роботи – показує на селі з себе велике "ЦБ". Тут тобі і банкір (агов ПАТ "КРЕДОБАНК", і телебачення (ТРК Львів) і все, що хочеш. До того ж, очевидно тими понтами зробив з себе там на місці проживання керівника вуличного комітету "Енергія". Тобто, вся суть, що сусіди якось персонально від нього енергозалежні», - заявив Ігор Сайко.

Врешті, волонтери таки домовились, щоби приїхати з лікарями й надати тварині допомогу. Але її стан був надто занедбаним, тож собаку не врятували...

«Собака цілий час пробував повертатись додому і цілий час його виганяли та били, щоб втікав. А в якийсь момент собака раптово перестав ходити. Параліч. Від перелому хребта, як показали подальші обстеження. Тоді власне його вже винесли на дорогу і залишили. Канава з болотом і якоюсь гноївкою зупиняла його щоразу, коли він вже повз «додому» не розуміючи чому його винесли», - розповів зоозахисник.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua




Телеканал Рада. Прямий ефір

Радіо

TeNews Radio Вголос

Головне за день

Архів новин

Вверх
Вниз