У Львові студентки вишів працювали у порностудії

Досудове розслідування триває.

11.10.2018 11:33   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

У Львові  правоохоронці припинили діяльність мережі порностудій.

В двох «офісах» правоохоронці виявили шістьох студенток місцевих вишів, які працювали у якості «веб-моделей». Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, пише - Status Quo.

Працівники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми та слідчого управління Головного управління Нацполіції у Львівській області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури 9 жовтня припинили діяльність мережі порностудій, яка працювала у Львові.

Правоохоронці встановили особи зловмисників, причетних до організації злочинного бізнесу. Ними виявилися четверо місцевих мешканців віком від 22 до 24 років. Під час санкціонованих обшуків, які проводилися одночасно за шістьма адресами, було вилучено комп’ютерну техніку, веб-камери, мобільні телефони, еротичні гардероби, готівкові кошти, банківські картки тощо. В двох офісах правоохоронці виявили шістьох дівчат, студенток місцевих вишів, які у якості веб-моделей безпосередньо займалися розповсюдженням продукції порнографічного характеру.

Між організаторами мережі були чітко розподілені функції. Один із них займався організаційними, господарськими та фінансовими питаннями, адмініструванням діяльності студій. Другий – добирав персонал, консультував дівчат, вів бухгалтерський облік. Ще двоє слідкували за справністю обладнання, підшукували кадри в соціальних мережах, навчали розміщувати відеоматеріали на спеціальних сайтах в Інтернеті.

Троє організаторів затримані в порядку ст..208 КПК України. Вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу.

Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.301 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів). Скоєння цього злочину карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo