У Трускавці штрафуватимуть господарів нечіпованих тварин

18.10.2018 16:27   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

У Трускавці вступають в дію Правила утримання та поводження з тваринами.

Про це повідомляють «Джерела Трускавця», пише - Status Quo

Домашні улюбленці тепер повинні мати номерний жетон та чіп. Правила утримання домашніх улюбленців у Трускавці місцеві депутати ухвалили у серпні. За словами Марії Волощук, інспектора стерилізаційного пункту, що діє на базі КП «Парк курортний», ці правила покликані посилити відповідальність господарів за утримання своїх чотирилапих улюбленців та зменшити собачу безпритульність в оздоровниці.

За правилами тепер усі домашні улюбленці, що утримуються фізичними і юридичними особами на території курорту, мають бути зареєстровані в електронному міському реєстрі, який буде підключено до загальноукраїнської бази чіпованих тварин України. В іншому випадку – власнику грозить штраф.

«Плануємо, що на базі зоомагазину, що діє на вулиці Стебницькій, ми розгорнемо своєрідний пункт, де будемо проводити реєстрацію тварин. Сюди господарю слід привести свого чотирилапого улюбленця з паспортом тварини. Відтак за наявності документів та всіх щеплень у собаки, будемо проводити чіпування тварини та видавати відповідний жетон із номером його власнику. Цей жетон собаці слід чіпляти на ошийник і вигулювати тварину із ним. Інформацію із жетона зчитуватиме відповідна програма у мобільних телефонах. Тому на жетоні, окрім реєстраційного номера тварини, міститиметься інформація із даними власника собаки, зокрема його мобільний номер телефону, на випадок того якщо тварина загубиться».

Марія Волощук

За словами інспектора, собаки, у яких закінчується термін дії вакцини проти сказу, реєстрації не піддягають до того моменту поки їм не поновлять вакцинацію. Окрім відповідного номерного жетону зареєстрованим тваринам вводитимуть чіп. На ньому міститиметься закодована інформація про тварину – його породу, наявність щеплень, вік тощо. Чіп собаці вводитимуть підшкірно у вигляді ін’єкції. У разі втрати номерного індивідуального реєстраційного знаку тварини, зміни її власника або ж місця його проживання, обов’язково проводиться перереєстрація такої собаки.

На переконання Марії Волощук, швидше за все реєстрація домашніх улюбленців у Трускавці стартуватиме із листопада.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo