Городоцька прокуратура звернулась до суду через бездіяльність місцевого відділу освіти

19.10.2018 16:21   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Встановлено, що низку приміщень навчальних закладів у Городоцькому районі не забезпечено системою оповіщення про пожежу, відсутня достатня кількість первинних засобів пожежогасіння, не проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій даху та належний захист будівель. Про це повідмоляє Прес-служба прокуратури Львівської області.

Читайте також

У Львові підприємець приховав від податкової 1 мільйон гривень
Як розважаються львівські прокурори (Фото)
На Львівщині прокуратура призупинила роботу СІЗО через порушення

Також споруди не убезпечені від прямих попадань блискавки (і вторинних її проявів), не проведені заміри опори ізоляції та не перевірено систему захисту електричних мереж і електроустановок від короткого замикання.

Крім цього, у приміщеннях шкіл електроосвітлювальну мережу не обладнано згідно вимог Правил улаштування електроустановок.

З’ясувалось, що ані у 2017 році, ані у І півріччі цього року відділ освіти Городоцької райдержадміністрації не розглядав питання щодо виділення коштів для усунення цих порушень, які, зазначимо, дотепер не ліквідовані.

Це і стало причиною втручання у справу прокуратури.

Так, Городоцькою місцевою прокуратурою подано адміністративний позов до Львівського окружного адміністративного суду, який цьогоріч на початку жовтня повністю задоволений – бездіяльність відділу освіти Городоцької РДА визнано протиправною.

Державний орган  зобов’язано негайно вжити заходів для виділення коштів, з метою забезпечення фінансування протипожежних заходів, передбачених у акті Городоцького РС ГУ ДСНС України у Львівській області.

На даний час виконання рішення суду перебуває на контролі місцевої прокуратури.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews