На сміттєзвалищі в Грибовичах встановлять систему дегазації

26.10.2018 23:20   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

Для забезпечення рекультивації міського полігону ТПВ у с. Великі Грибовичі Жовківського району Львівщини, виконком міськради затвердив 26 жовтня конкурсну документацію для спорудження та експлуатації системи дегазації на сміттєзвалищі.

Читайте також

Фінансові порушення обсягом у 47,8 млн грн, або як у Садового крали гроші на смітті
Львівське сміття знову знайшли на Івано-Франківщині
Контролювати вивіз сміття львів'яни будуть через онлайн-додаток

Облаштувати систему дегазації планують коштом інвестора, а зекономлені в бюджеті кошти на цьому проекті, підуть на інші заходи з рекультивації полігону, пише - 032.ua.

Зі слів директора ЛКП «Зелене місто» Вадима Ноздрі, конкурс мають оголосити найближчим часом.

Як йдеться у конкурсній документації, львівський полігон ТПВ є своєрідним біохімічним реактором, у надрах якого, у певних умовах, розвиваються процеси анаеробного розкладання компонентів органічного походження, у результаті чого генерується біогаз, який може бути вибухонебезпечним.

За попередніми оцінками, об’єм звалищного газу може генерувати до 1 мВт енергії. За таких умов підключення до електромережі та продаж отриманої з використанням біогазу електроенергії за «зеленим тарифом» робить цей проект економічно привабливим.

Впровадження системи збору й утилізації відбуватиметься у декілька етапів та розпочнеться після отримання компанією-переможцем усіх необхідних дозволів. Новий інвестор має зайти на полігон до грудня 2028 року.

Згідно з умовами, переможець конкурсу за власні кошти повинен отримати та виконати технічні умови у ПрАТ «Львівобленерго», придбати та розмістити до 31 березня 2019 року на території полігону КТП на 250 кВТ.

Розмістять когенераційну установку на ділянці в межах сміттєзвалища, площею 0,6 - 0,8 га.

За право доступу на полігон, підприємець має виплачувати не менше 10% від отриманого доходу з продажу електроенергії та заплатити аванс у розмірі 30% від номінального очікуваного обсягу доходу за перші 12 місяців комерційної експлуатації.

Переможець конкурсу також зобов’язаний здійснити разові внески на розвиток соціально-економічної інфраструктури Грибовицької та Малехівської сільських рад по одному мільйону гривень для кожної, за їх згодою.

Здати в експлуатацію систему дегазації полігону ТПВ мають через пів року з моменту підписання договору на виконання комплексу робіт. Дозвіл на комерційну експлуатацію та передача прав на весь обсяг отриманого біогазу буде надано переможцю конкурсу починаючи з 20 травня 2019 року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua