Більше 70% вільних вакансій на Львівщині – для людей робітничих професій

27.10.2018 12:29   Джерело: Варіанти
Опубліковано : Патрік Скеля

Станом на сьогодні у області налічується 10 тисяч вільних вакансій. Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості, пишуть - Варіанти.

Читайте також

Львівська ОДА шукає нових працівників у Департамент соціального захисту
У «Львівелектротрансі» є понад 200 вакансій, майбутнім працівникам обіцяють покращити умови праці
Новий завод на Львівщині як альтернатива виїзду на заробітки

Як заявив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, станом на початок жовтня у області є 10,1 тисяч вільних робочих місць і вакантних посад, з них 7,4 тисяч – для представників робітничих професій (72,9%), решта – для службовців і тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

Найбільший попит на робочу силу спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (32,4% загальної кількості вакансій) та операторів і складальників устаткування і машин (25,9%). Найменший – на технічних службовців (2,7%) та кваліфікованих робітників сільського, лісового господарства, риборозведення та рибальства (0,4%).

"Соціальні послуги у сфері зайнятості станом на 1 жовтня отримували 13,6 тисяч безробітних. Серед них за статтю переважали жінки – 57,5%, за освітою – особи з дипломами вишів (62,4%), за причинами незайнятості – звільнені з підприємств, установ та організацій за згодою сторін, що у термін до року після розірвання трудових відносин звернулися за пошуком роботи (47,8%), за місцем проживання – мешканці міст (60,4%)", – наголосив Василь Барилюк.

Він додав, що з початку року центр зайнятості працевлаштував 36,1 тисяч мешканців області, з них 10,4 тисяч безробітних.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Варіанти