Шахтарі блокуватимуть пункт пропуску на Львівщині

14.11.2018 21:49   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Рада голів Регіонального об’єднання НПГУ м. Червонограда попередила, що у разі несплати боргу з зарплати гірники блокуватимуть 16 листопада пункт пропуску Рава-Руська на Львівщині.

Про це повідомляє Конфедерація вільних профспілок України, пише - Status Quo.

Рада голів Регіонального об’єднання НПГУ м. Червонограда сьогодні ухвалила звернення до Президента України, Прем’єр-міністра, міністра енергетики та вугільної промисловості та голови Львівської ОДА. У ньому висунуто вимогу до 15 листопада цього року виплатити заборгованість із заробітної плати, зберегти робочі місця на шахтах ДП «Львіввугілля» та виділити із держбюджету кошти на освоєння нових лав на шахтах «Межирічанська» і «Степова».

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці голова НПГУ Михайло Волинець, заборгованість із заробітної плати працівникам ДП «Львівугілля» нині складає 229 млн грн. У той же час, згідно зі складеними й підписаними актами, ДП «Держвуглепостач» за відвантажену ДП «Львівугілля» продукцію заборгувало 280 млн грн.

«Неважко спрогнозувати, якщо негайно не виправити ситуацію, через два місяці ситуація на шахтах ДП «Львіввугілля» буде гіршою, ніж зараз на ДП «Селидіввугілля», яке протягом останніх двох років тотально грабували. Нагадаю, що за рахунок надуспішно працюючого ДП «Селидіввугілля» трималася на плаву половина державних вугледобувних підприємств. Незалежна профспілка гірників України вимагає звільнення міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, який зараз ховається від шахтарів то у відпустці, то на лікарняних. Схожої тактики дотримувавався й колишній в.о. генерального директора ДП «Лисичанськвугілля» Валентин Кисельов, який так само ховався і тільки зараз, на двадцять сьомий день підземного протесту гірників шахти імені Г. Капустіна подав у відставку, а шахтарі досі залишаються під землею».

Михайло Волинець

Рада голів Регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда попередила Президента України, Прем’єр-міністра, міністра енергетики та вугільної промисловості та голови Львівської ОДА, що у випадку, коли до 15 листопада вимоги шахтарів не будуть виконані, у п'ятницю, 16 листопада, о дев’ятій годині ранку гірники планують перекрити прикордонний пункт пропуску «Рава-Руська» на Львівщині.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo