За корупційні проступки на Львівщині покарано низку посадовців

17.11.2018 14:30   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Упродовж 10 місяців 2018 року Городоцькою місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом28 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією.

Читайте також

Засудженого Шокала звільнили з посади заступника начальника Львівської митниці за угодою сторін

Серед порушників –  депутати районних, міських, селищних, сільських рад, посадові особи сільських рад, комунальних підприємств, службовці Городоцької ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області. Про це повідомляє Прес-служба прокуратури Львівської області.

Вказані адмінправопорушення стосуються несвоєчасного подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч.1 ст.172-6 КУпАП) та несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані (ч.2 ст.172-6 КУпАП).

Так, за результатами розгляду цих протоколів шістнадцять осіб визнано винними та накладено стягнення у вигляді штрафу.  

Зазначимо, що за вказаний період, в порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції», у органи влади та місцевого самоврядування скеровано 10 подань з метою усунення порушень вимог антикорупційного законодавства, з яких 9 уже розглянуто і задоволено.

 За наслідками розгляду двох подань скасовано три незаконні рішення органу місцевого самоврядування, прийнятого в умовах конфлікту інтересів, одного державного службовця звільнено з посади у зв’язку із притягненням до адміністративної відповідальності, а ще одне подання перебуває на розгляді. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews