Блогер назвав найбільшою перемогою Порошенко в 2018 році надання Україні летальної зброї

28.12.2018 15:40   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Завдяки системній роботі президента Петра Порошенка, Україні в 2018 році вдалося досягти декількох значних перемог на міжнародній арені.

Таку заяву на своїй сторінці в Facebook зробив блогер і політичний експерт Володимир Макаровський.

“Для мене, мабуть, найбільш резонансним стало надання Україні летального озброєння зі США. Уявляю собі, яких зусиль це коштувало, в тому числі і особисто для Порошенка. Адже раніше в Америці прямо заявляли: чим зможемо – допоможемо, але на зброю не розраховуйте, не хочемо зовсім вже посваритися з Росією.

А тепер передають нам протитанкові комплекси “Джевелін”, патрульні катери в повному бойовому оснащенні. І Волкер обіцяє, що це ще не все! ” – зазначив політолог. Він вважає, що результатом успішної політики президента у відносинах з США став значний прогрес України щодо вступу в НАТО.

“Якщо раніше там нам посміхалися, кивали, але розмови про перспективи вступу тактовно заминали, то зараз ми, по-перше, отримали новий статус “країни-аспіранта”. Тобто Альянс офіційно визнав правомірність наших претензій на членство.

По-друге, в 2018 році вдалося затвердити принципово нову програму Україна-НАТО. По-третє, НАТО вже в грудні надало нам військове обладнання. Яке, що символічно, з Брюсселя в Україну було доставлено на борту президентського літака”, – підкреслив блогер.

Однією з важливих перемог, на думку Макаровського, стала перемога над Росією в Раді Європи. Незважаючи на значний вплив РФ в цій організації, їй не вдалося повернутися в ПАРЄ і вона опинилася на межі виключення з Ради. Як вважає блогер, це сталося в тому числі тому, що українські дипломати змогли донести до Європи позицію України до тепер вона на межі вильоту з самого Ради.

Він також додав, що ще одним досягненням України стала остаточна переорієнтація експорту з Росії до Європи. За словами блогера, за 10 місяців, частка Євросоюзу в структурі українського експорту зросла до 42,4%, при цьому частка РФ досягла 7,8%.

“Згідно зі світовими стандартами вважається безпечним, коли частка одного ринку не перевищує 7% – таким чином можна сміливо говорити, що ми убезпечили себе від Росії не тільки у військовому і політичному, а й в економічному плані! Резюмуючи: багато хто може жартувати над гаслом “Геть від Москви”, але на практиці ми бачимо, що це – не просто слова, це – реальний план дій, який зусиллями Порошенко і його команди дає цілком відчутні плоди”, – підсумував Володимир Макаровський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews