Пенсіонери та деякі пільговики їздитимуть в автобусах Львова безкоштовно

Міськрада готує рішення виконкому про подорожчання проїзду.

23.01.2019 11:46   Джерело: Tvoemisto.tv
Опубліковано : Патрік Скеля

Львівська міська рада домовилася з перевізниками про безкоштовне перевезення пенсіонерів за віком та людей із інвалідність ІІІ групи у всьому громадському транспорті. Про це повідомляє прес-служба ЛМР, пише - Tvoemisto.tv.

«Нам вдалося домовитись із приватними перевізниками на автобусних маршрутах загального користування. Вони погоджуються безкоштовно перевозити  пенсіонерів за віком та осіб з інвалідністю 3-ї групи. У зв’язку з цим готуємо відповідне рішення виконавчого комітету», — розповів заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Крім цього, у міськраді готують рішення виконкому про коригування вартості проїзду. За словами керівника Асоціації перевізників Львівщини Івана Велійки, йдеться про подорожчання проїзду до 7 гривень. Раніше перевізники погодились перевозити пенсіонерів безкоштовно лише за умови подорожчання.

Як уточнили у коментарі Tvoemisto.tv у прес-службі ЛМР, цього року у Львові не впроваджуватимуть затверджену урядом монетизацію пільг, натомість у бюджеті на 2019 заклали 240,3 млн грн (61,3 на електротранспорт та 179 млн грн — на автотранспорт).

Нагадаємо, приватні перевізники припинили безкоштовно перевозити пенсіонерів 20 січня торік. Пільговий проїзд залишили лише на маршрутах, які обслуговує комунальне «АТП-1». Восени торік у Львові провели конкурс перевізників, за якими договори терміном на 5 років підписали з ТзОВ «Міра і К», «АТП-14 630», ТзОВ «Фіакр Львів», ТзОВ «Успіх БМ» та ЛК АТП-1.

Вікторія Ейсмунт


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Tvoemisto.tv