Львівські митники виявили махінацію з митною вартістю автівки

06.02.2019 10:35   Джерело: ПРОЗАХІД
Опубліковано : Патрік Скеля

До митного оформлення в режимі «імпорт» вживаного легкового автомобіля «MERCEDES-BENZ» «CLASSE V», 2016 року випуску в один з підрозділів митного оформлення Львівської митниці ДФС декларант подав електронну митну декларацію. Згідно з нею продавцем транспортного засобу була компанія з Німеччини, отримувачем – мешканець Львівщини, а за фінансове врегулювання питання відповідав житель Чернівців, пише - ПРОЗАХІД.

Читайте також

Африканку з немовлям затримали на українсько-польському кордоні
Гвинтівку під набій Флобера знайшов службовий пес на «Раві-Руській»
У автомобілі мешканця Львівщини митники виявили 820 пачок сигарет

Згідно з поданими товаросупровідними документами, а також митною декларацією, заявлена вартість автомобіля становила 16 500 євро, а загальна сума сплачених митних платежів за вказаною митною декларацією – майже 200 тис. грн.

Така вартість автомобіля видалась підозрілою, тож митники скерували запит до митних органів Німеччини. У відповіді зазначалось, що митне оформлення в режимі «експорту» цього транспортного засобу здійснювалось на підставі рахунка-фактури, згідно з яким вартість авто складає 26 835 євро. Сума несплачених митних платежів, які б мали бути сплачені при ввезенні на митну територію України зазначеного транспортного засобу, становить майже 91 тис. гривень.

Отже, мешканець Чернівців з метою ухилення від сплати митних платежів у повному розмірі подав органу доходів і зборів рахунок-фактуру з неправдивими відомостями щодо вартості транспортного засобу. Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст. 485 Митного кодексу України, інформує ГУ ДФС у Львівській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ПРОЗАХІД