На Львівщині судитимуть землевпорядника, який незаконно передав у власність земельну ділянку вартістю 160 тис грн

11.02.2019 22:35   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Самбірською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 47-річного посадовця органу місцевого самоврядування, який через неналежне виконання своїх службових обов’язків допустив незаконне передання у власність земельну ділянку вартістю 160 тис грн.

Про це повідомляє Прес-служба прокуратури Львівської області.

Правопорушнику інкримінують ч.2 ст.367 КК України – службове недбальство, що  завдало тяжких наслідків інтересам держави.      

Встановлено, що землевпорядник однієї з сільських рад Турківського району належно не розглянув проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки (для ведення особистого селянського господарства).

Зокрема, не переконався у тому, що земельна ділянка дійсно знаходиться в межах населеного пункту та може надаватись у приватну власність органом місцевого самоврядування.

Таким чином, він порушив вимоги п.12 Розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України.

Водночас, посадовець власноруч підписав акт встановлення і узгодження меж земельної ділянки, у результаті чого незаконно передав у власність особі 0,1126 га землі для ведення особистого селянського господарства.

Зазначимо, що у кримінальному провадженні за рішенням Турківського районного суду Львівської області на вказану земельну ділянку накладено арешт.

          За вчинене обвинуваченому загрожує до п'яти років позбавлення волі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews