Тріснула легеня: на Львівщині жінка померла від ускладнень кору

28.02.2019 17:29   Джерело: Львівська Мануфактура Новин
Опубліковано : Патрік Скеля

Четвертий тиждень в реанімації Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічнічного лікувально-діагностичного центру перебуває 28-річна Ірина Стасюк із села Піддубне Сокальського  району. Жінка перехворіла кором. Але хвороба дала ускладнення на легені. Без апарату штучної вентиляції жінка не може самостійно дихати, пише - Львівська Мануфактура Новин.

Читайте також

Львівщина забезпечена вакцинами на 100%

«Всі були щеплені. Бо почали розповідати, які страшні наслідки від кору можуть бути. Ми боялися – провакцинували і дітей, і себе. В Іри двоє синів. Молодший 4-річний мав навесні йти в садочок, а так дома весь час був. Де підхопив хворобу, й не знаємо. Але захворів він, потім зять, а потім і Ірина. Старшого 9-річного внука, на щастя, минула та біда», – розповідає мати хворої Галина Терола.

Чоловік і син Ірини перенесли захворювання нормально. Перший тиждень не відчувала ніяких ускладнень і жінка.

«Мала температуру високу, під 40, але лікарі казали, що то нормально для кору. А потім після тижня хвороби просто почала подати зі сил, задихалася. Її привезли до лікарні і підключили до апарату штучної вентиляції. Лікарі поставили діагноз двостороння пневмонія. У дочки тріснула легеня. Вона постійно перебуває в реанімації. Гроші щодня йдуть просто шалені. Лікарі іноді пишуть уколи за 1,9 тисяч гривень, іноді в день апаратів йде на 3 тисячі 600. Вже всі заощадження, які мали, витратили. Чоловік Ірин на шахті працює, але зараз, коли я з дочкою в лікарні, мусить бути з дітьми. Чергуємося з ним. Понад усе хочу врятувати свою дочку, бо вдома її чекають двоє маленьких діток. Вони дуже прив’язані до мами, виглядають її. Від того просто розривається серце», – каже Галина.

Всім, хто має можливість долучитися до допомоги, прохання переказувати гроші за реквізитами: 5167 4900 0635 9674(Ощадбанк) – Андрій Стасюк, чоловік хворої.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівська Мануфактура Новин