На Львівщині судитимуть землевпорядника сільради за службову недбалість

07.03.2019 18:34   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

За процесуального керівництва Самбірської місцевої прокуратури   до суду скеровано обвинувальний акт стосовно посадовця органів місцевого самоврядування, який підозрювався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам).

Про це повідомляє Прес-служба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що землевпорядник однієї із сільських рад Турківського району, порушуючи вимоги п.12 Розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України, особисто підписав акт встановлення і узгодження меж земельної ділянки, яка знаходиться за межами населеного пункту села.

У результаті таких дій, земельну ділянку площею 0,1126 га сільськогосподарського призначення, вартістю 160 тис грн, незаконно передано у власність громадянину, чим спричинено тяжкі наслідки інтересам держави.

Зазначимо, що у кримінальному провадженні, за рішенням Турківського районного суду, на вказану територію накладено арешт.

Довідково: за вчинення цього злочину санкція інкримінованої статті передбачає до 5 років позбавлення волі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews