Наливайченко у Львові: «Йду в президенти, щоб повернути владу людям!» (Фото)

11.03.2019 21:59   Джерело: Справедливість
Опубліковано : Новини Львівщини

Найголовнішим пріоритетом для влади має бути людина, її соціальний захист.

На цьому наголосив лідер Руху «Справедливість», кандидат у президенти Валентин Наливайченко у Львові під час зустрічі з колективом АВ Метал Груп, пише - Справедливість.

«Ви – люди праці. Ви і є Україна. Ви створюєте багатства нашої держави. Настав час, щоб в Україні нарешті з’явився президент, який дбатиме про людей, створюватиме гідні та справедливі умови праці та життя для кожного українця», — сказав кандидат у президенти.

Серед своїх пріоритетів він назвав ухвалення Кодексу соціального захисту українців, який гарантуватиме своєчасну та повну виплату урядом усіх соціальних зобов’язань. А завдяки суттєвому скороченню кількості чиновників, в тому числі і депутатів усіх рівнів, вдасться вивільнити чималі бюджетні кошти, які і будуть спрямовані на підвищення соціальних гарантій, медицину та освіту.

Держава повинна підтримувати вітчизняного товаровиробника, створювати сприятливі умови для розвитку малого та середнього бізнесу, що у свою чергу стимулюватиме розвиток усієї економіки.

«А це робочі місця, зарплати. Це і є бюджети, ті відрахування, які потрібні і для соціальних програм, і для медицини, і для освіти. Іншого шляху немає. Таким шляхом йшли всі країни, зокрема і сусідня Польща», — зауважив Наливайченко.

А бізнесу потрібно – прозорі та однакові для усіх правила гри, зменшення податкового навантаження, зокрема на фонд оплати праці, доступ до швидких та дешевих кредитів.

На ділі ж влада не допомагає бізнесу, а швидше заважає. Як розповіли Валентину Наливайченку працівники заводу, рішення НКРЕ про скасування нічного тарифу на електроенергію серйозно вдарило по підприємству, оскільки призвело до суттєвого зростання тарифів, і відповідно, собівартості товару. І жодних зрозумілих пояснень від чиновників.
Це неприпустимо, наголосив кандидат у президенти.

«Як ми маємо відстояти конкурентоздатність української продукції? Пільгами, так. Нічні тарифи, так як в Британії, в Польщі. Запитайте у будь-якій європейській країні. Вони для своїх підприємців і для своїх громадян дають пільги і на електроенергію, і на оренду приміщень. Більше того, звільняють від оподаткування, в разі, якщо підприємство виходить на зовнішній ринок», — пояснив кандидат у президенти.

Наливайченко також рішуче висловився за введення мораторію на підвищення комунальних тарифів: «Законом треба заборонити підвищувати тарифи, що зростають через державну корупцію».

Лідер Руху «Справедливість» ініціює розширення прав об’єднаних територіальних громад. Зокрема, за надання громадам права обирати і відкликати керівників місцевої поліції, суддів та прокурорів.

«А також гарантувати громадам право володіти і розпоряджатися землями, надрами та бюджетами», — сказав він.

Наливайченко наголосив, що йде в президенти, щоб повернути владу людям, щоб закон був один для всіх, а невідворотність покарання стала найвищою формою справедливості.

«Президент не може займатися бізнесом. Не може бути більше так, що є привілеї і недоторканності, і при цьому жодної відповідальності за законом», — зауважив кандидат у президенти.

Серед пріоритетів назвав ухвалення закону про імпічмент та скасування усіх пільг й недоторканностей – з глави держави, депутатів та суддів.

«Нехай живуть так, як усі громадяни України», — підкреслив Наливайченко.

Він також висловився за скасування термінів давності за корупційні злочини у владі, починаючи з президента, та за повернення усього вкраденого. А також ініціює прийняття закону про кримінальне покарання за наживу на війні, без терміну давності.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Справедливість