У Львові розробили проект будівництва канатної дороги

03.04.2019 23:36   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

У мерії відбулося завершальне засідання робочої групи щодо підготовки інвестиційного проекту з будівництва підвісної оглядової канатної дороги на «Високий Замок».

 Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради., пише - Status Quo.

У понеділок, 1 квітня у Львівській міській раді відбулося завершальне засідання робочої групи для комплексної підготовки інвестиційного проекту з будівництва підвісної оглядової канатної дороги для використання рекреаційних можливостей парку "Високий Замок". Робоча група погодила напрацьоване техніко-економічне обґрунтування проекту та проект ухвали про затвердження інвестиційного проекту і інвестиційного договору. Інвестиційний проект планується винести на найближче засідання міської ради

За словами керівника управління інвестицій та проектів департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Романа Старецького, реалізація інвестиційного проекту дозволить поряд з підвісною оглядовою канатною дорогою реалізувати цілий ряд важливих компонентів, а найважливіше — залучити значний обсяг інвестицій в міську, зокрема паркову інфраструктуру. Зокрема, передбачається будівництво пішохідного мосту пам’яті героїв Небесної Сотні через вул. Кривоноса.

Інвестиційний проект з будівництва підвісної оглядової канатної дороги включає:

Основні:

  1. Будівництво комплексу підвісної оглядової канатної дороги для використання рекреаційних можливостей парку "Високий Замок", що включає приміщення музеїв, станцій канатної дороги, сервісу, інших допоміжних приміщень.
  2. Будівництво пішохідного моста Меморіалу героїв "Небесної сотні", через вулицю Кривоноса, що присвячений увіковічненню пам’яті Героїв, які загинули під час Революції Гідності.

Додаткові:

  1. Проведення заходів з благоустрою парків "Високий Замок" та "На Валах" у межах території реалізації проекту.
  2. Облаштування умов безбар’єрного доступу для маломобільних груп населення до комплексу підвісної оглядової канатної дороги та пішохідного мосту.
  3. Переміщення та реконструкція частини спортивних та дитячого майданчиків в парку «На Валах» відповідно до Графічної частини.

За словами головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, ідея будівництва з’явилась внаслідок звернення активного львів’янина Ярослава Грибальського, який пояснив потребу у такій дорозі тим, що люди з інвалідністю не мають змоги піднятись на "Високий Замок".

"У більшості люди з інвалідністю ніколи не були на вершині "Високого Замку". Тому було розроблено концепцію маршруту. Це однозначно новизна для України. Тому ми переймаємо іноземний досвід — зокрема, німецького міста Кобленц", — зазначив Юліан Чаплінський.

Інвестиційний конкурс планують оголосити відразу після отримання ряду погоджень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo