Для Львова та ще 7 міст області збудують сміттєвий полігон

13.04.2019 11:27   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

У п'ятницю, 12 квітня, вісім міст підписали Меморандум про співпрацю задля облаштування регіонального полігону для захоронення відходів.

Читайте також

Фінансові порушення обсягом у 47,8 млн грн, або як у Садового крали гроші на смітті
Львівське сміття знову знайшли на Івано-Франківщині

Як повідомили у прес-службі ЛМР, до співпраці приєдналися такі міста: Львів, Борислав, Дрогобич, Трускавець, Пустомити, Східниця, Новий Розділ та Городок, пише - 032.ua.

Земельну ділянку під полігон поза межами міста повинна виділити обласна рада. Усі витрати, пов’язані з будівництвом і облаштуванням сміттєвого полігону, візьме на себе Львівська міська рада. Також Львів відповідатиме за функціонування полігону за усіма екологічними вимогами на рівні європейських стандартів.

«Вирішення критичної ситуації з ТПВ у нашому регіоні не можливе без будівництва регіонального полігону для захоронення відходів. Адже навіть при будівництві сміттєпереробних заводів однаково залишатиметься частина сміття, яке потребує захоронення», - заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Нагадаємо, два роки тому Львів «втопився» у відходах: близько половини контейнерних майданчиків були переповненими, сміття з яких не вивозилось місяцями. Це трапилось після того, як Грибовицький полігон, за рішенням суду, закрили після трагедії 30 травня 2016 року, а полігони  в області не хотіли приймати львівські відходи.

Коли ситуація стала критичною, у місті уклали меморандум про співпрацю між Львівською міською та облрадою і облдержадміністрацією, згідно з яким ЛОДА взяла на себе функції з вивезення ТПВ зі Львова.

А вже наступної неділі, 21 квітня 2019 року, збігає дворічний термін співпраці Львівської міськради та Львівської облдержадміністрації щодо вивезення ТПВ зі Львова. Відтак, уже в квітні цього року мерія готується перебрати назад на себе цю функцію.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua