На Львівщині запобігли незаконному вивезенню дитини

02.06.2019 12:30   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Прикордонники Мостиського загону завадили ще одній спробі вивезення неповнолітньої дитини за кордон.

Про це повідомили в Держприкордонслужбі України, де також розповіли: «Водій рейсового автобуса прямував через пункт пропуску «Шегині» на кордоні з Польщею з хлопчиком 2005 року народження. Чоловік надав на паспортний контроль нотаріально завірену заяву батьків дитини про дозвіл на вивезення за кордон. Однак у ході перевірки прикордонники з’ясували, що батько на момент видачі заяви перебував за межами України. Тобто, фізично він не міг підписати наданий прикордонникам документ, пише - Щоденний Львів.

«За цим фактом поінформовано представників Національної поліції про ознаки можливого кримінального правопорушення. Державна прикордонна служба України нагадує, якщо ваша дитина виїжджає за кордон без батьків, або у супроводі лише одного з них, при перетині кордону обов’язково потрібно мати відповідний нотаріально засвідчений дозвіл батьків (іншого з батьків, який не виїжджає з дитиною). Для оформлення такого документу потрібно звернутися до будь-якого українського нотаріуса, або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, до консульських установ України», – поінформувалитакож у Держприкордонслужбі України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів