Названо винних у смерті двох гірників на шахті «Лісова»

Спеціальна комісія встановила винних осіб за смертельний випадок на шахті Львівщини.

17.06.2019 10:31   Джерело: Четверта Студія
Опубліковано : Патрік Скеля

Комісія зі спеціального розслідування групового нещасного випадку зі смертельними наслідками, що стався 29.05.2019 року на ВП «Шахта «Лісова» ДП «Львіввугілля», завершила свою роботу.

Про це повідомили у Головному управлінні Держпраці у Львівській області, пише - Четверта Студія

Читайте також

Чи варто на Львівщині очікувати вибухів складів з боєприпасами
Потужний вибух у Львові: оприлюднені подробиці

Як зазначається у повідомленні, комісія зі спеціального розслідування групового нещасного випадку зі смертельними наслідками, що стався 29.05.2019 року на ВП «Шахта «Лісова» ДП «Львіввугілля», завершила свою роботу.

Встановлено, що 29.05.2019 р. о 02 год.57 хв. (в 4-ту зміну за 28.05.2019 р., початок зміни 29.05.2019 р. о 02 год. 00 хв., закінчення зміни 29.05.2019 р. о 08 год. 00 хв.) на 181 бортовому штреку пласта n7н «Сокальський» в районі сполучення 181 бортового штреку з лавою №181 стався обвал порід покрівлі, яким було смертельно травмовано двох працівників дільниці №1, а саме гірника підземного 1997 р.н. та гірника з ремонту гірничих виробок 1971 р.н.

За результатами спецрозслідування комісія прийшла до висновку, що нещасний випадок є пов’язаним з виробництвом, відповідно складено акти за формами Н1.

За результатами проведеного розслідування встановлено, що причинами настання цього нещасного випадку є організаційні. Зокрема, порушення технологічного процесу, залучення до роботи працівників не за спеціальністю (професією), незадовільне функціонування системи управління охороною праці, невиконання посадових обов’язків та невиконання вимог інструкцій з охорони праці.

Комісія зі спеціального розслідування нещасного випадку вважає, що особами, дії або бездіяльність яких призвели до нещасного випадку є гірничий майстер дільниці з видобутку вугілля № 1, начальник зміни виробничої служби, заступник начальника дільниці з видобутку вугілля № 1, начальник дільниці з видобутку вугілля № 1, заступник директора з виробництва, гірник з ремонту гірничих виробок.

За допущені порушення нормативно-правових актів з охорони праці і невиконання посадових обов’язків, що призвело до нещасного випадку, комісія запропонувала притягнути усіх винних осіб до відповідальності, зважаючи на ступінь відповідальності.

Окрім цього, з метою запобігання схожим нещасним випадкам, ДП «Львіввугілля» зобов’язали провести низку заходів, а керівництво шахти «Лісова» зобов’язано усунути усі порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці, що були виявлені в межах проведення цього розслідування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Четверта Студія